Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τα βερίκοκα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τα βερίκοκαΤα βερίκοκα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Τα μικρά, στρογγυλά, ροζ-πορτοκαλί φρούτα με τη γλυκιά γεύση και τη ζουμερή υφή είναι από τα πιο ωραία φρούτα της σεζόν. Επιπλέον, ταιριάζουν σε πολλές γλυκές συνταγές αλλά θα μπορούσαμε να το βρούμε και σε αλμυρές.

Πώς να τα διαλέξετε
Αν θέλετε να τα καταναλώσετε σύντομα, τότε επιλέξτε βερίκοκα που έχουν μία ροζ/πορτοκαλί όψη και δεν έχουν χτυπήματα ή καφέ κηλίδες πάνω τους. Τα λιγότερo ώριμα συνήθως έχουν ένα κιτρινοπράσινο χρώμα.
 
Η αποθήκευσή τους

Τα φρέσκα βερίκοκα
Αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, τότε προτιμήστε να τα βάλετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορείτε να τα αφήσετε και στην τροφοθήκη σας ή στο μπολ φρούτων σας, όμως έτσι η διάρκεια ζωής τους γίνεται ακόμα μικρότερη. 
Εκτός ψυγείου τα βερίκοκα αντέχουν 1 με 3 ημέρες αν είναι αρκετά γινομένα, ενώ στο ψυγείο μπορούν να παραμείνουν έως και μία εβδομάδα. Ωστόσο, αν κόψετε το βερίκοκο τότε συρρικνώνετε κατά πολύ τον χρόνο που θα παραμείνει φρέσκο.

Τα αποξηραμένα
Για να διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα αποξηραμένα βερίκοκα τότε αποθηκεύστε τα στο ψυγείο, μέσα σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. 
Αν προτιμάτε, μπορείτε να τα αφήσετε και στην τροφοθήκη σας ή σε κάποιο ντουλάπι, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δεν είναι σύμμαχός τους.


Βερίκοκα και κατάψυξη

Αν θέλετε, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξή σας ώστε να έχετε το καλοκαιρινό αυτό σνακ διαθέσιμο για όλο τον χρόνο. Ξεκινήστε με το να τα κόψετε στη μέση και να αφαιρέσετε το κουκούτσι τους.

 Στη συνέχεια, απλώστε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος που έχετε βάλει σε ένα ταψί και βάλτε τα στην κατάψυξη για μία ημέρα. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε ένα σακουλάκι αποθήκευσης και τοποθετήστε τα και πάλι στην κατάψυξή σας. Μην παραλείψετε το παραπάνω βήμα καθώς αν τα βάλετε κατευθείαν σε σακουλάκι αποθήκευσης τότε θα μετατραπούν σε μία παγωμένη μάζα. 
Στην κατάψυξη τα βερίκοκά σας θα διατηρηθούν φρέσκα έως και 6-7 μήνες, ενώ δεν έχει καμία διαφορά αν θα τα αποθηκεύσετε ολόκληρα ή κομμένα.