ΟΑΣΘ: Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι – Πώς θα εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΟΑΣΘ: Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι – Πώς θα εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινόΧωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ έχει μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη έπειτα από την αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία που ανακοίνωσε το Συνδικάτο των Εργαζομένων.


Η διοίκηση του ΟΑΣΘ από την πλευρά της αναφέρει ότι «θα ασκήσει άμεσα όλα τα ένδικα μέσα για να αποτρέψει την απεργία, η οποία το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και μάλιστα σε μία μέρα κατά την οποία αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση χαρακτηρίζει την εν λόγω κινητοποίηση άκρως αντικοινωνική, που αποφασίστηκε λίγες ώρες πριν από τα εγκαίνια του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων ΟΑΣΘ, ενός σπουδαίου και σημαντικού έργου για τον Οργανισμό και συνολικά τη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, που επικαλούνται τα τοπικά μέσα, «αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ. Σημειωτέον ότι τα αιτήματα των εργαζομένων ικανοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς τους προτείνεται αύξηση των παροχών της τάξης του 50% σε σχέση με την προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».


Κάλεσμα για συγκέντρωση

Το Σωματείο εργαζομένων ενημερώνει για την 24ωρη απεργία και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πύλη του αμαξοστασίου Σταυρούπολης στις 8:30.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει ότι «για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. 

Υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ Διοίκησης ΟΑΣΘ και εργαζομένων, εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προφορικά συμφωνημένη με το Υπουργείο Οικονομικών, εδώ και έναν μήνα περιφέρεται από γραφείο σε γραφείο, βρίσκοντας συνεχώς αβάσιμα προσχήματα και ανούσιες δικαιολογίες για την οριστική έγκρισή της».

Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν την τήρηση των συμφωνηθέντων, καλούν τους κυβερνώντες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί να εμπαίζουν τους εργαζόμενους και να τους κρατάνε ομήρους.

Τέλος, ενημερώνουν ότι για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα διατεθεί προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων. Τα ειδικά οχήματα εξυπηρέτησης των Α.Μ.Ε.Α και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου θα κυκλοφορήσουν κανονικά.