Θέρμη: Το πρώτο ελληνικό αυτόνομο όχημα – Κατασκευάστηκε στο ΕΚΕΤΑ (VIDEO) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Το πρώτο ελληνικό αυτόνομο όχημα – Κατασκευάστηκε στο ΕΚΕΤΑ (VIDEO)Το πρώτο ελληνικό αυτόνομο όχημα που κατασκευάστηκε από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης που έχει έδρα στη Θέρμη, είναι γεγονός και σε λίγες ημέρες θα βγει στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

Όταν ο πεζός μπαίνει μπροστά στο αυτόνομο όχημα, εκείνο αναγνωρίζει ως εμπόδιο και σταματά, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο επιβάτες και πεζούς.

Το αυτόνομο όχημα κινείται και με ηχητικές εντολές, διαθέτει ραντάρ και αισθητήρες, γεγονός που το κάνει ασφαλές, έχει μέγιστο όριο ταχύτητας, για λόγους ασφαλείας, τα 25 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να αναπτύξει μέχρι 100, διαθέτει άδεια από το αρμόδιο υπουργείο και σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

Το Ινστιτούτο Μεταφορών, που ανέπτυξε την τεχνολογία του αυτόνομου οχήματος, αποτελεί ένα από τα πέντε του ΕΚΕΤΑ. Με σπουδαίους ερευνητές αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα της χώρας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε το video της EPT:
Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου - ΕΡΤ