Οι νέες πινακίδες που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι οδηγοί - Tι σημαίνουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι νέες πινακίδες που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι οδηγοί - Tι σημαίνουνΝέες οδικές σημάνσεις εμφανίζονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους, προκαλώντας σύγχυση σε πολλούς οδηγούς σχετικά με την ερμηνεία τους.

Η τεχνολογία εξελίσσεται και μαζί της η ανάγκη για νέες πινακίδες κυκλοφορίας, όπως το ασπρόμαυρο σήμα που έχει κατακλύσει τον αυτοκινητόδρομο A9 της Γερμανίας και αφορά αποκλειστικά τα αυτόνομα οχήματα.

Ταυτόχρονα, αρκετές πινακίδες αναβαθμίζουν την εμφάνισή τους, ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στα σημερινά δεδομένα. Δυστυχώς, όμως, αυτές οι αλλαγές πιάνουν αρκετούς οδηγούς απροετοίμαστους, όπως συνέβη και πριν από λίγο καιρό στην Ισπανία.

Η σήμανση που εισήγαγε η τροχαία της Ιβηρικής Χερσονήσου ονομάζεται P-33 και ανήκει στην κατηγορία των προειδοποιητικών σημάτων κινδύνου, που ειδοποιούν τους οδηγούς ότι πλησιάζουν σε μια περιοχή με κίνδυνο που είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτός εγκαίρως.

Η πινακίδα προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος λόγω της προσέγγισης σε ένα τμήμα του δρόμου όπου η κυκλοφορία συχνά δυσχεραίνεται από σημαντική απώλεια ορατότητας λόγω ομίχλης, βροχής, χιονιού, καπνού κ.λπ.Πάντως δεν πρόκειται για κάποια νέα σήμανση, αφού η P-33 είχε μέχρι πρότινος διαφορετική απεικόνιση, όπου εμφανιζόταν ένα αυτοκίνητο με τελείες από πάνω που προσομοίαζαν ομίχλη, βροχή ή χιόνι.

Εκτός από τη συγκεκριμένη πινακίδα, η Διεύθυνση Τροχαίας προχώρησε και στην τοποθέτηση άλλων πέντε προειδοποιητικών σημάνσεων, με στόχο να αυξήσει την ετοιμότητα των οδηγών σε περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την P-21a, που προειδοποιεί για την παρουσία παιδιών σε χώρους όπως σχολεία και παιδικές χαρές. Στη συνέχεια, υπάρχει η P-21b, που προειδοποιεί για κίνδυνο λόγω έντονης παρουσίας ηλικιωμένων, ενώ η P-22a δηλώνει προσέγγιση σε διαβάσεις ποδηλάτων.


Η επόμενη είναι η P-24a, που προειδοποιεί για την πιθανή εμφάνιση άγριων ζώων, κυρίως αγριογούρουνων, που μπορεί να διασχίζουν το δρόμο, και τέλος, η P-35, η οποία γνωστοποιεί στους οδηγούς ότι ακολουθεί τμήμα που αποτελείται από διασταύρωση και διακλάδωση, με αποτέλεσμα να διασταυρώνονται οι τροχιές των αυτοκινήτων και να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σύγκρουσης.