Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, κλοπής σε Θεσσαλονίκης καθώς και απόπειρας κλοπής στο Ν.Ρύσιο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, κλοπής σε Θεσσαλονίκης καθώς και απόπειρας κλοπής στο Ν.Ρύσιο


Εξιχνιάσθηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, κλοπής και απόπειρας κλοπής. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρία μέλη συμμορίας που έκαναν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, με λεία περίπου 3.500 ευρώ, ενώ είχαν κλέψει και αυτοκίνητο.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση ένοπλων ληστειών, κλοπής οχήματος και απόπειρας κλοπής που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών ηλικίας 36, 25 και 27 ετών, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιανουάριο του 2023, οι ανωτέρω από κοινού, με τουλάχιστον δύο (2) ακόμη συνεργούς, οργανώθηκαν για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων, ενεργώντας είτε κατά μόνας, είτε από κοινού με διαφορετική σύνθεση.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι τα μέλη της εν λόγω συμμορίας εμπλέκονται σε:

• Δύο (2) ληστείες σε καταστήματα στις περιοχές Νεάπολης και Χαριλάου, απ΄οπου αφαίρεσαν με την απειλή όπλων, το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.540 ευρώ και άλλα προϊόντα αξίας 900 ευρώ,

• Μία (1) κλοπή οχήματος από την περιοχή του Λαγκαδά, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του και

• Μία (1) απόπειρα κλοπής από κατάστημα καφέ – ψιλικών στο Νέο Ρύσιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών, από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής.

Σημειώνεται ότι, ο 36χρονος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για έτερη υπόθεση, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.