Αντίδραση Αγγελούδη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αντίδραση Αγγελούδη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες


Θέση πήρε και ο τέως δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Την σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη προκάλεσε η απόφαση για έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης με τις Βόρειες Σποράδες μετά την 5η Ιουλίου, τονίζοντας πως «πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς την καταστρατήγηση της λογικής».

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του:

Μαρτυρά τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού προς τη Θεσσαλονίκη η απόφαση για έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης με τις Βόρειες Σποράδες μετά την 5η Ιουλίου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς την καταστρατήγηση της λογικής.

Οι δεσμεύσεις περί ισότιμης τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα φέρουμε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητούμε από τους αρμόδιους, έστω και την ύστατη ώρα, να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή εκκίνηση της γραμμής.



Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο φάκελος των προσφορών ανοίγει 5 Ιουλίου, το νωρίτερο που μπορούν να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά είναι στις 8 Ιουλίου. Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
Θέση πήρε και ο Κ. Ζέρβας

Νωρίτερα στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί με ανάρτησή του και ο τέως δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας δημοσιεύοντας ένα κείμενο με τίτλο «Ποιος θα απολογηθεί για το φιάσκο της σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδων;»

Συγκεκριμένα έγραψε: «Δυστυχώς οι ανησυχίες μας για την προοπτική της φετινής σύνδεσης Θεσσαλονίκης Σποράδων, επιβεβαιώνονται από τις εξελίξεις.

Μια ακτοπλοϊκή σύνδεση που τα προηγούμενα χρόνια, με την έγκαιρη κινητοποίηση και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν εξασφαλισμένη από τον Μάρτιο, με τα δρομολόγια ανακοινωμένα από τον Μάιο και σε λειτουργία από τις αρχές Ιουνίου, φέτος θα βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία ως τις αρχές Ιουλίου, με εκτιμώμενη έναρξη λειτουργίας μετά τις 8 Ιουλίου… αν όλα πάνε καλά.

Και με σκάφη, που βάσει του διαγωνισμού μπορεί και να μην είναι ταχύπλοα όπως στο παρελθόν, αυξάνοντας δραματικά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι ακυρώσεις που ήδη καταγράφονται σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, επιβεβαιώνουν το φιάσκο που ευχόμαστε να μην γίνει ακόμα μεγαλύτερο στη συνέχεια.

Ακόμα κι αν οι τουριστικές επιχειρήσεις των Σποράδων, της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, βρουν εναλλακτικές λύσεις για την μερική ή ολική κάλυψη της απώλειας εσόδων που υφίστανται, ποιος θα απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που αδυνατούν πια, εντός της περιόδου αιχμής, να βρουν εναλλακτική επιλογή οικονομικών διακοπών αντίστοιχη αυτής που εξασφάλιζε η δυνατότητα έγκαιρου προγραμματισμού διακοπών στις Σποράδες;»