Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2024 και μέχρι πότε διαρκούν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2024 και μέχρι πότε διαρκούνΟι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, με τους καταναλωτές να περιμένουν ήδη τις προσφορές στα καταστήματα.


Οι θερινές εκπτώσεις 2024, μετά την πρεμιέρα τους τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών αλλά και τους άλλους εμπορικούς συλλόγους μεγάλων πόλεων της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α). Σε αυτή θα διευκρινίζεται και ποια θα είναι η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα, μαζί με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας στα μαγαζιά.


Σημειώνεται πως οι εκπτωτικές περίοδοι είναι:
  • Χειμερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου
  • Θερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου


Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις θερινές εκπτώσεις 2024

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου αναφορικά με τις θερινές εκπτώσεις. 


Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ακόλουθα:

➛Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.