Θέρμη: Ζωή στο εγκαταλελειμμένο ακίνητο που εμπλεκόταν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου κοντά στην αερογέφυρα, δείνει η επένδυση 15 εκατ. της Thermi Group - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Ζωή στο εγκαταλελειμμένο ακίνητο που εμπλεκόταν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου κοντά στην αερογέφυρα, δείνει η επένδυση 15 εκατ. της Thermi GroupΕπένδυση εκατομμυρίων ευρώ θα δώσει ζωή σε ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα στον κόμβο Θέρμης - Πολυγύρου που αγοράστηκε από την Πειραιώς Real Estate
 

Ένα σημαντικό real estate project στην αγορά των επαγγελματικών ακινήτων, στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, υλοποιεί το Thermi Group, επενδύοντας συνολικά περί τα 15 εκατ. ευρώ, επένδυση με την οποία θα δώσει ζωή σε ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα που «πιάστηκε» στους ιστούς του σκανδάλου του Βατοπεδίου, μένοντας αναξιοποίητο για σχεδόν 15 χρόνια. (σ.THERMISnews.gr: To ακίνητο έχει λεηλατηθεί τόσες φορές, που σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεγάλο μέρος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων έχει κλαπεί, ενώ από τη ληστρική μανία δε γλύτωσαν ούτε τα είδη υγειηνής του κτιρίου!)

Σύμφωνα με την Εφημερίδα Μακεδονία, η «Thermi Real Estate AE», εταιρεία του Thermi Group, απέκτησε από την Πειραιώς Real Estate το μεγάλο αυτό ακίνητο, το οποίο είχε σε προηγούμενη χρονική φάση δεσμευτεί από την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς είχε «κοκκινίσει» το δάνειο που είχε λάβει εταιρεία συμφερόντων Αθ. Πάπιστα, για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Το μεγάλο αυτό ακίνητο, βρίσκεται δίπλα στον κόμβο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου. Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα (που βρίσκεται στην αερογέφυρα Θέρμης), έχει άμεση πρόσβαση στο τοπικό και υπερτοπικό οδικό δίκτυο. Είναι σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Θέρμης, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και σε απόσταση μόλις 10’-15’ λεπτών από την Θεσσαλονίκη.


Τα δύο αυτά κτιριακά συγκροτήματα, με συνολικό εμβαδό 14.000 τ.μ., είχαν ανεγερθεί με άδεια κτιρίου γραφείων, σε οικόπεδο 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο σχέδιο πόλης του Δήμου Θέρμης. Το κάθε κτίριο, έχει τρεις ορόφους και δύο υπόγεια, στα οποία θα διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης οχημάτων.Τα κτίρια έχουν τη δική τους ιστορία

Η απόκτηση του ακινήτου, από τoν όμιλο επιχειρήσεων Thermi, θυμίζει την ιστορία κατασκευής των δύο αυτών κτιρίων, σε μία περίοδο που σημαδεύτηκε από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. 

Τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν κατασκευαστεί από εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα και μάλιστα στο ένα από αυτά, επρόκειτο να εγκατασταθούν τμήματα του ΣΔΟΕ. Το κατασκευαστικό έργο είχαν εκτελέσει οι άλλοτε γνωστές τεχνικές εταιρείες ΕΡΓΟ 3 και ARCON Constructions.Ο νέος ιδιοκτήτης των κτιρίων, θα προχωρήσει σε εκτεταμένη ανακαίνισή τους, στην ενεργειακή τους αναβάθμιση και στην πιστοποίησή τους κατά LEED Silver, ώστε να διατεθούν στην αγορά για εκμίσθωση, ως αειφόροι, prime γραφειακοί χώροι

Οι εργασίες ανακαίνισης, που εκτελούνται από το Thermi Group, θα ολοκληρωθούν μετά από οκτώ μήνες, δηλαδή περί τον Μάρτιο του 2025, ενώ ήδη η Εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με επιχειρήσεις που αναζητούν σύγχρονους γραφειακούς χώρους στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι το Thermi Group, με πρόεδρο τον επιχειρηματία Βασίλη Τακά, έχει κάτω από την ομπρέλα του περισσότερες από 60 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ενέργειας (ΑΠΕ), του real estate με έργα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αθήνα και Μύκονο, όπως και της υποστήριξης και χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω και του venture capital N.G.I.F.

Εφημερίδα Μακεδονία