Πού βρίσκεται η μεγαλύτερη ευθεία – 1.100 χιλιόμετρα χωρίς καμία στροφή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πού βρίσκεται η μεγαλύτερη ευθεία – 1.100 χιλιόμετρα χωρίς καμία στροφή
Με μήκος που ξεπερνά τα 1.100 χιλιόμετρα η μεγαλύτερη ευθεία στον πλανήτη προκαλεί τους οδηγούς να δοκιμάσουν το πιο άνετο ταξίδι της ζωής τους.(βίντεο)

Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι, ένα ταξίδι χωρίς ίχνος στροφής αν πρόκειται να το πραγματοποιήσετε στη Σαουδική Αραβία, διανύοντας τη μεγαλύτερη ευθεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στον πλανήτη γη.

Ο αυτοκινητόδρομος 85 (Highway 85) συνδέει την πόλη Jubail, στις ακτές του Περσικού Κόλπου με την πόλη Turaif, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ιορδανία. Η απόσταση που χωρίζει τις δύο πόλεις είναι 1.116 χιλιόμετρα, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος διασχίζει την πέμπτη μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο.

Πέρα από τις ελάχιστες καμπές, στα 1.116 χιλιόμετρα του Highway δεν θα συναντήσει κανείς στροφές, γεγονός που καθιστά τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο ένα πραγματικό… αξιοθέατο και μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις των μεγάλων ευθειών.

Βέβαια, παρά την ευκολία που προσφέρει η χάραξη ενός αυτοκινητοδρόμου στη μέση της αραβικής ερήμου, ο μέσος χρόνος που απαιτείται ώστε να καλυφθεί η απόσταση των 1.116 χιλιομέτρων αγγίζει τις 10 ώρες, κι αυτό εξαιτίας των αυστηρών ορίων ταχύτητας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η δεύτερη στη σχετική λίστα ασφαλτοστρωμένη ευθεία την οποία μπορεί να διανύσει κανείς με αυτοκίνητο δεν ξεπερνά σε μήκος τα 255 χιλιόμετρα και όχι τυχαία βρίσκεται επίσης στη Σαουδική Αραβία.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης συναντάμε τα 207 χιλιόμετρα ευθείας γραμμής που συνδέουν δύο πόλεις στη Παραγουάη της Λατινικής Αμερικής, ενώ από τη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Αυστραλία.

Highway 10 | World's Longest Straight Road | Saudi Arabia 🇸🇦 to UAE 🇦🇪 |
World's Longest Straight Road | Highway 10 Saudi Arabia | Highway 85 | Haradh to Batha Road | 4K

carandmotor