Ν.Ραιδεστός - IPPOS SPRING TOUR: Διπλή νίκη του Πρεβιτάλι και σημαντικές διακρίσεις για Ζαφειρόπουλο και Τσακτίρη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ν.Ραιδεστός - IPPOS SPRING TOUR: Διπλή νίκη του Πρεβιτάλι και σημαντικές διακρίσεις για Ζαφειρόπουλο και Τσακτίρη


Άλλες δύο νίκες πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβιτάλι στα αγωνίσματα της Παρασκευής (17/05) στο IPPOS SPRING TOUR, στη Νέα Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας μεταξύ άλλων στο σημαντικότερο γεγονός της ημέρας, τον αγώνα της κατηγορίας CSI2* με τα εμπόδια σε ύψος 1,45 μ.. Μαζί του έλαμψαν και οι Έλληνες Κρίτων Ζαφειρόπουλος και Παναγιώτης Τσακτίρης, οι οποίοι συμπλήρωσαν την κορυφαία τριάδα στο αγώνισμα.

Ο 31χρονος Ιταλός πρωταθλητής θριάμβευσε με τον ίππο Esteban de Hus, με άπταιστη διαδρομή και τον ταχύτερο χρόνο (67.17), λέγοντας την τελευταία λέξη στον αγώνα που δίνει συνολικά χρηματικά έπαθλα 28.200 ευρώ στους νικητές, καθώς και πόντους στην παγκόσμια κατάταξη.

Τη 2η θέση κατέκτησε ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio, με άπταιστη διαδρομή και χρόνο 68.68, επίδοση που τον έφερνε στην κορυφή σχεδόν μέχρι το φινάλε, ενώ ο Παναγιώτης Τσακτίρης με την Orienta V.T. Recht Eind τερμάτισε 3ος στον συναρπαστικό αγώνα με 68.90.

Άπταιστη διαδρομή σημείωσαν επίσης ο Ρουμάνος Λούκα Ρουξαντάριου με τον Django de Hus (4ος με 72.47) και ο Ιταλός Αντρέα Μεσέρσι με τον Chacco Slice (5ος με 74.26).

Ο Πρεβιτάλι αναφέρθηκε στα προτερήματα του αλόγου που του χάρισε μία νέα επιτυχία στη Θεσσαλονίκη: «O Esteban de Hus είναι το νο.1 άλογό μου, το οποίο συνήθως χρησιμοποιώ στις μεγαλύτερες κατηγορίες, ακόμα και σε διοργανώσεις τριών και τεσσάρων αστέρων. Παλιότερα ήταν λίγο αργός, αλλά τώρα γίνεται όλο και καλύτερος και ταχύτερος. Νομίζω ότι έχει μία μεγάλη πιθανότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο στο Grand Prix της Κυριακής και ανυπομονώ για τον αγώνα. Είναι ένα άλογο με πολύ καλό χαρακτήρα, είναι πολύ προσεκτικό και πάντοτε προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο».

Ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «Έπρεπε να ακολουθήσω μία συγκεκριμένη διαδρομή για να πετύχω αυτόν τον χρόνο, χρειάστηκε να αφαιρέσω βήματα σε κάποιες αποστάσεις και τα καταφέραμε όπως έπρεπε. Η επίδοσή μου ήταν αρκετά καλή και βρέθηκα προς στιγμήν στην πρώτη θέση. Συνεχίζω την προσπάθειά μου και θα κυνηγήσω το καλύτερο στο Grand Prix που ακολουθεί. Ας ελπίσουμε ότι θα ανέβουμε ένα σκαλοπάτι ψηλότερα την Κυριακή. Οι εγκαταστάσεις του Ippos Club είναι καταπληκτικές, όπως παραδέχονται όλοι. Μακάρι να υπήρχαν περισσότερα ιππικά κέντρα όπως αυτό στη χώρα μας».

Ο Παναγιώτης Τσακτίρης, ο οποίος τα τελευταία 13 χρόνια διαμένει στην Κύπρο, τόνισε:
«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Ήμουν και λίγο τυχερός, επειδή μου βγήκε καλά μία στροφή που έκανα. Είχα πολύ δυνατό ανταγωνισμό, με αθλητές που είχαν πολύ πιο έμπειρα άλογα. Το δικό μου άλογο συμμετείχε για μόλις δεύτερη φορά σε εμπόδια ύψους 1,45 μ. και ασφαλώς δεν νιώθω ακόμα τόσο άνετα. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν απόλυτα επιτυχημένο. Κάθε αγώνας σε αυτή τη διοργάνωση μου δίνει μία πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Τόσο την περασμένη εβδομάδα που κέρδισα στον αγώνα 1,40 μ., όσο και το τελευταίο διήμερο, έκανα μεγάλη προσπάθεια. Ήρθαμε από την Κύπρο και τα άλογα δεν είχαν πολύ χρόνο να ξεκουραστούν, αλλά αντεπεξήλθαν στις προσδοκίες μας πάρα πολύ καλά».

Ο Ρομπέρτο Πρεβιτάλι πρώτευσε επίσης στον αγώνα που άνοιξε το πρόγραμμα της ημέρας, για την κατηγορία CSI2* με εμπόδια ύψους 1,35 μ., με τον ίππο Hachiko, έχοντας άπταιστη διαδρομή με χρόνο 32.74 και σημαντική διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Μεγάλη μάχη για τη 2η θέση έδωσαν ο Γάλλος Μπενζαμέν Πλαντάντ με τη Venedig (33.89) και η Τουρκάλα Αλίν Γιαζιτζί με τον Djoost Again (33.95), που ολοκλήρωσαν την τριάδα των νικητών.

Σε ό,τι αφορά στην κατηγορία των νέων αλόγων (CSIYH1*), ο Ρουμάνος Γιονούτ Ουρσάκε κέρδισε στους πενταετείς ίππους με εμπόδια 1,10 με τη J’Adore Le Lux, όπως ακριβώς και στον αντίστοιχο αγώνα της προηγούμενης ημέρας, ενώ στους εξαετείς ίππους με τα εμπόδια στο 1,25 μ. υπερίσχυσε ο Ουκρανός Έντουαρντ Σλομπόντενιουκ με τον Cornetico και στους επταετείς (ύψος εμποδίων 1,30 μ.) ο Βούλγαρος Άνγκελ Νιαγκόλοφ με τη Moulin Rouge BMG.

Επιπλέον, στην κατηγορία CSI1* με εμπόδια 1,20 μ. πρώτευσε ο Ρουμάνος Αουρέλ Κοζοκάριου με την Azur de Pepinvast και τέλος στον αγώνα ύψους 1,00 μ. επικράτησε η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου Εμμέλεια Οικονομοπούλου με τον C-Implosion.

Περισσότερες πληροφορίες για το IPPOS SPRING TOUR 2024 και το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων θα βρείτε στον δικτυακό τόπο https://ipposclub.com/.