Εντυπωσιακό φινάλε στο IPPOS SPRING TOUR, με νέο θρίαμβο του Ιταλού Πρεβιτάλι στο Grand Prix - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εντυπωσιακό φινάλε στο IPPOS SPRING TOUR, με νέο θρίαμβο του Ιταλού Πρεβιτάλι στο Grand Prix



Με τον ομορφότερο τρόπο, με εξαιρετικό θέαμα από κορυφαίους αθλητές της ιππασίας και με άριστες εντυπώσεις σε οργανωτικό επίπεδο, έπεσε η αυλαία του Διεθνή Ιππικού Αγώνα Υπερπήδησης Εμποδίων IPPOS SPRING TOUR 2024, ο οποίος προσέλκυσε συνολικά 150 ιππείς από 14 χώρες μαζί με 240 άλογα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Ippos Club στη Νέα Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης.


Το φινάλε της διοργάνωσης, την Κυριακή (19/05), είχε και το μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, καθώς περιλάμβανε το Grand Prix της κατηγορίας CSI2*, με εμπόδια ύψους 1,45 μ. και με τα πλουσιότερα χρηματικά έπαθλα για τους νικητές (30.000 ευρώ).

Από τους 14 συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν χωρίς σφάλματα τον α’ γύρο και προκρίθηκαν στον αγώνα διαβάθμισης, μέσα από τον οποίο θα κρίνονταν τα μετάλλια, ο Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβιτάλι με τον ίππο Esteban de Hus ήταν ο πρώτος που έκανε άπταιστη διαδρομή με χρόνο 42.03 και κρατήθηκε στην κορυφή μέχρι τέλους, δικαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί.

Ο Ιταλός πρωταθλητής σημείωσε μάλιστα και την τρίτη καλύτερη επίδοση με το έτερο άλογό του, τον Come on Semilly (43.49), ενώ τη δεύτερη ταχύτερη αλάνθαστη διαδρομή, που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο, πέτυχε ο Ηλίας Μπαλιούσης με τον Casper D’Argouges (42.94).

Άπταιστη διαδρομή έκαναν στον αγώνα διαβάθμισης άλλοι δύο ιππείς, ο Βούλγαρος Βέντσισλαβ Ίζοφ με τον Los Limbos (45.57) και ο Ρουμάνος Ντάνιελ Γιονούτ Μπουκούρ με τον Quasar (47.27), συμπληρώνοντας την κορυφαία πεντάδα.

«Τα άλογά μου ήταν απίστευτα σήμερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισα την 1η και την 3η θέση. Την προηγούμενη εβδομάδα τα πήγα καλά, αλλά τα άλογα ήταν ακόμη κουρασμένα από το ταξίδι και έπρεπε επίσης να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Τώρα πλέον γνώριζαν τα πάντα και απλά ίππευσα για τη νίκη. Είμαι λίγο στενοχωρημένος που τελείωσε αυτός ο υπέροχος αγώνας, αλλά ανυπομονώ να ξανάρθω τον Οκτώβριο», είπε ο Πρεβιτάλι, ο οποίος είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο και στους αντίστοιχους αγώνες της περασμένης εβδομάδας, στο πρώτο τετραήμερο του IPPOS SPRING TOUR.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Μπαλιούσης τόνισε: «Το άλογό μου πήδηξε φανταστικά σήμερα, μου έκανε το κέφι και μου χάρισε τη δεύτερη θέση. Προσπάθησα μέχρι τέλους για τη νίκη, αλλά ο Πρεβιτάλι ήταν πιο έμπειρος και ικανότερος από εμένα. Η διοργάνωση ήταν απίστευτη και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που βρεθήκαμε εδώ. Εννοείται ότι θα είμαστε παρόντες και στο IPPOS AUTUMN TOUR τον Οκτώβριο».

Νωρίτερα, το πρώτο αγώνισμα της τελευταίας ημέρας χαρακτηρίστηκε από την επιτυχία της Μόνικας Μαρτίνη, που κέρδισε με τη δεκαετή Crusty VD Heffinck τον αγώνα της κατηγορίας CSI2* με εμπόδια ύψους 1,35 μ., πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο (66.78) μεταξύ των πέντε αθλητών που είχαν αλάνθαστη διαδρομή. Την τριάδα των νικητών συμπλήρωσαν ο Ρουμάνος Αουρέλ Κοζοκάριου με τον Olympic Dream 6 (67.93) και η Άννα Νομικού με τον ίππο Rushdie Asp (73.51).

«Το αποτέλεσμα που πετύχαμε ήταν πολύ πάνω από τις προσδοκίες μου. Η Crusty VD Heffinck έτρεξε μόλις για δεύτερη φορά στη ζωή της σε εμπόδια 1,35 μ. και η πρώτη ήταν προχθές. Δεν περίμενα λοιπόν ούτε εγώ ότι θα κέρδιζε. Είναι κάτι που με κάνει δέκα φορές πιο χαρούμενη, επειδή τώρα πλάθω αυτό το άλογο», σχολίασε μετά την επικράτησή της η Μόνικα Μαρτίνη.

Για την αθλήτρια της Εθνικής ομάδας, η συγκεκριμένη φοράδα ήταν μέχρι τώρα η τρίτη επιλογή, πίσω από τους Let's Hope Van Het Bruggeveld και Electic Elvis C, τους οποίους δεν έφερε στη Θεσσαλονίκη επειδή πρόσφατα τους είχε μαζί της σε περιοδεία στην Ιταλία. Ωστόσο, η επιτυχία του IPPOS SPRING TOUR δημιουργεί νέα δεδομένα για το μέλλον:

«Η Crusty VD Heffinck έχει αργήσει λίγο να φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο, για διάφορους λόγους. Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας, αλλά δείχνει ότι έχει όλη την ποιότητα και πιστεύω ότι στο εξής θα έχω άλλο ένα άλογο αξιώσεων στα χέρια μου για τις μεγάλες κατηγορίες».

Η 32χρονη πρωταθλήτρια είχε μόνο καλά λόγια να πει και για τη διοργάνωση, την οποία αισθάνεται σαν δική της: «Κάθε αγώνας που γίνεται εδώ είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Οι άνθρωποι του Ippos Club το κάνουν με πολύ μεράκι, φροντίζουν την κάθε λεπτομέρεια και ακούνε με μεγάλο ενδιαφέρον και θετική ανταπόκριση τα σχόλια όλων των συμμετεχόντων, ώστε να βελτιώνονται διαρκώς. Γι’ αυτό, όλοι μας που βρισκόμαστε εδώ το νιώθουμε κάπως σαν δικό μας μέρος! Το αγαπάμε πολύ επειδή και οι ίδιοι αγαπάνε αυτό που κάνουν. Θα είμαι οπωσδήποτε παρούσα και στους αγώνες του Οκτωβρίου!»

Στο Small Grand Prix (εμπόδια 1,25 μ.) της κατηγορίας CSI1*, την πρωτιά πήρε η 15χρονη Τουρκάλα Αλίν Γιαζιτζί, που πραγματοποίησε δύο άπταιστες διαδρομές με τον Jenco DW και ήταν η ταχύτερη με διαφορά στον β’ γύρο που έκρινε τους νικητές, με χρόνο 37.30.

Ακολούθησαν δύο εκπρόσωποι της Ρουμανίας, ο νικητής του αντίστοιχου αγωνίσματος της περασμένης εβδομάδας Αουρέλ Κοζοκάριου με την Azur de Pepinvast (38.88) και η Αναμαρία Ντίνκα με τον Hamilton (39.25).

«Είναι η δεύτερη φορά μου στο Ippos Club και ήρθα χωρίς μεγάλες αγωνιστικές προσδοκίες, επειδή ήταν ο πρώτος μου αγώνας έπειτα από ένα διάλειμμα που έκανα λόγω προβλημάτων υγείας. Εδώ στη Θεσσαλονίκη γνώρισα μερικούς πολύ καλούς αθλητές, όπως ο Ρομπέρτο Πρεβιτάλι. Η παρουσία μου σε τέτοιες διοργανώσεις είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα», δήλωσε η 15χρονη νικήτρια από την Τουρκία, που αναφέρθηκε και στο 15χρονο άλογό της, Jenco DW: «Είναι ένα πολύ γενναίο άλογο και μεγάλος μαχητής. Κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό και το έδειξε σήμερα. Συμμετέχω μαζί του στους αγώνες εδώ και ένα χρόνο».

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την επικράτηση της 14χρονης Αργυρώς Παπαγεωργίου με την Hibiza Des Sablons Aa στον αγώνα CSI1* με εμπόδια 1,10 μ..

«Κυνηγούσα για αρκετό καιρό μία νίκη, είναι η πρώτη φορά που καταφέρνω να πάρω την πρώτη θέση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη! Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ ωραία, όλα ήταν τέλεια! Ήταν μια φανταστική εμπειρία και φυσικά θα είμαι εδώ και στον επόμενο αγώνα», είπε η νεαρή νικήτρια.

Το ραντεβού όλων ανανεώνεται πλέον για το ερχόμενο φθινόπωρο και το IPPOS AUTUMN TOUR (3-6 Οκτωβρίου 2024 και 10-13 Οκτωβρίου 2024), που θα περιλαμβάνει επίσης δύο εβδομάδες συναρπαστικών αγώνων, ακόμα μεγαλύτερης εμβέλειας και αντίστοιχων χρηματικών επάθλων! 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον δικτυακό τόπο https://ipposclub.com/.