Κορυφώνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων – Μετ’ εμποδίων στα Μάλγαρα - Ποιες ώρες απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κορυφώνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων – Μετ’ εμποδίων στα Μάλγαρα - Ποιες ώρες απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών


Με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα, ενώ σε ισχύ είναι όλα τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας και στα δύο ρεύματα των εθνικών οδών της χώρας.


Ταλαιπωρία λόγω έργων της ΠΑΘΕ

Ταλαιπωρία και καθυστερήσεις αναμένονται και σήμερα, τρίτη μέρα του Πάσχα, για τους οδηγούς και τους επιβάτες των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς τη Θεσσαλονίκη από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος των Μαλγάρων. 
Αιτία τα έργα που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού. 

Αρχικά, οι οδηγοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο και να κινηθούν από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό. 

Σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα αρκετές εκατοντάδες μέτρα πριν από τον σταθμό των διοδίων της περιοχής, αφού η διέλευση των οχημάτων, αν και χωρίς αντίτιμο, πραγματοποιείται μόνον από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, λίγα μέτρα μετά τα διόδια οι δύο λωρίδες γίνονται μία, και η κατάσταση… εκτονώνεται περίπου στο ύψος της Χαλάστρας.


Αυξημένη κίνηση από Χαλκιδική και Καβάλα

Αυξημένη κίνηση αναμένεται σήμερα και για την επιστροφή των εκδρομέων από τη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες της τροχαίας ελαφρώς πιο αυξημένη αναμένεται σήμερα η κίνηση στην εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.



Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα, Τρίτη 7 Μαΐου, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από τις 11.00 π.μ. έως 23.00 μ.μ. και συγκεκριμένα:

- Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

- Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

- Στην εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

- Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη».