Άρης - ΠΑΟΚ Στατιστικά και προϊστορία / Πώς θα δείτε το ντέρμπι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άρης - ΠΑΟΚ Στατιστικά και προϊστορία / Πώς θα δείτε το ντέρμπι



Ο ΠΑΟΚ, αναπάντεχα για πολλούς μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη και την ισοπαλία στη Λαμία, κατάφερε με ένα συγκλονιστικό 3χ3 στην Τούμπα κόντρα σε ΑΕΚ (έχανε 1-2 στο 76’, νίκησε 3-2), Ολυμπιακό (2-0) και Παναθηναϊκό (4-1) και εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, να ξαναπεράσει πρώτος στη βαθμολογία και για πρώτη φορά έχει πλέον την τύχη του στα χέρια του γνωρίζοντας όμως ότι στέφεται πρωταθλητής μόνο στην περίπτωση που νικήσει.


ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 2-0 (MD 5 playoffs, 12/05/2024)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: 3-2 (MD 8 playoffs, 28/04/2024)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: 4-1 (MD9 PLAYOFFS, 15/05/2024)

Κι όπως για τον κάθε φίλο του Άρη το να «κόψει» τον δρόμο προς τον τίτλο στον ΠΑΟΚ είναι ένα τεράστιο κίνητρο, έτσι και για τους ασπρόμαυρους είναι εξίσου τεράστια υπόθεση να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα στο Κλεάνθης Βικελίδης.


Τα play off που εξελίχθηκαν σε τρενάκι του τρόμου

Η αλήθεια είναι πως όταν πέρσι ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2-0 τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (όντας αδιάφορος) και ουσιαστικά έχριζε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια (υποδεχόταν την τελευταία αγωνιστική τον Βόλο) όλοι έλεγαν ότι ήταν το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα.

Κανείς ωστόσο δεν περίμενε ότι το φετινό θρίλερ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο με τις εναλλαγές θέσεων και συναισθημάτων να είναι εντυπωσιακές.

Οι ομάδες ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με την εξής βαθμολογία:
1.Π.Α.Ο.Κ. 60
2.A.E.K. 59
3.Ολυμπιακός 57
4.Παναθηναϊκός 56
5.Άρης 42
6.Λαμία 34

Η βαθμολογία σήμερα, πριν το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των play offs:
1. ΠΑΟΚ 77
2. ΑΕΚ 75
3. Ολυμπιακός 73
4. Παναθηναϊκός 71
5.Άρης 55
6.Λαμία 35


Τα στοιχεία από τον επίσημο ιστότοπο της Super League

Ο Άρης παραμένει αήττητος στις τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων, όπου υπήρξε λευκή ισοπαλία στον Α’ Γύρο μέσα στην Τούμπα, ενώ επικράτησε με 1-0 στην πρεμιέρα της διαδικασίας των Stoiximan Super League Playoffs και στις 7 Ιανουαρίου 2024 επικράτησε με 2-1 στην έδρα του για τον Β’ Γύρο του πρωταθλήματος.

Οι δύο τελευταίες νίκες του Άρη ήρθαν μετά από ένα αήττητο σερί πέντε αναμετρήσεων για τον ΠΑΟΚ και στις δύο έδρες, αφού το 2022-23 ο Δικέφαλος δεν ηττήθηκε σε καμία από τις αναμετρήσεις σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και Playoffs.

Παρόμοιο σερί είχε κάνει και ο Άρης το 2021-22, όταν στα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια μέσα στη χρονιά δεν είχε ήττα (τρεις νίκες – μια ισοπαλία).

Με την μορφή των τελευταίων χρόνων στα Playoffs, οι δύο ομάδες έχουν τέσσερις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Άρη και σε αυτές έχει επικρατήσει τρεις φορές ο ΠΑΟΚ και μια ο Άρης.

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ
64 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
23 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ
25 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
16 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ


Η τηλεοπτική μετάδοση

Άρης – ΠΑΟΚ, λοιπόν, στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής των play off της Super League με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στις 20:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ώρα για το πιο ξεχωριστό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης των τελευταίων πολλών ετών έφτασε και θα κρίνει τον πρωταθλητή φέτος στην Ελλάδα, με τον ΠΑΟΚ να θέλει μόνο νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο ενώ ο Άρης παίζει για το γόητρο του.

Την αναμέτρηση των δύο ομάδων θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από το συνδρομητικό Novasports Prime HD.