Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος


Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος.


Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε σήμερα, Κυριακή (12/05) η είδηση πως ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος μοιράστηκε δύο φωτογραφίες του ηθοποιού.

“Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση σήμερα.. Ο παλαίμαχος καλός και πολυτάλαντος συνάδελφός μας, ο τυπίστας ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Γιάννης Μαλούχος έφυγε σήμερα από την ζωή στα 91 του… μετά τον αδελφό του Βασίλη που έφυγε πρόπερσι.. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη μέσα από τις δεκάδες ταινίες που ερμήνευε υπέροχους ρόλους.. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε από όλους μας το ΣΕΗ, το ΤΑΣΕΗ, τον Διόνυσο, το Σπίτι του Ηθοποιού”, έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ίδιος είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες, ανάμεσά τους στις “Όσο υπάρχουν γυναίκες“, “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες“, “Το Κλωτσοσκούφι“, “Δέκα μέρες στο Παρίσι“, “Η Λίζα και η Άλλη“, όμως το κοινό τον αγάπησε από τον ρόλο του στην ταινία του Finos Film “Η Αλίκη στο Ναυτικό“.

Η Αλίκη στο Ναυτικό FINOS FILM

Μιλώντας στην εκπομπή “Μιλάμε Ελεύθερα” της ΕΡΤ3, ο Γιάννης Μαλούχος είχε αναφέρει πως η συγκεκριμένη ταινία ήταν για εκείνον σταθμός και “το όνειρο αλλά και ο εφιάλτης. Ήταν το όνειρο ότι θα κάνω σπουδαία πράγματα από εκεί και πέρα, με τέτοιο ρόλο και τέτοια υποδοχή του κόσμου, αλλά συγχρόνως και εφιάλτης γιατί μου έκλεισε την πόρτα ο Φίνος”.



Ποιος ήταν ο Γιάννης Μαλούχος

Ο Γιάννης Μαλούχος γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1932 στη Δημητσάνα.

Σπούδασε στη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη. Ήταν ηθοποιός της θεατρικής σκηνής και της οθόνης. Συνεργάστηκε επί χρόνια με το ΚΘΒΕ. Ήταν αδελφός του επίσης ηθοποιού Βασίλη Μαλούχου.

Το 1979 είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Για αρκετά χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή Εκ βαθέων στο TV 100.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.