Κοινότητα Βασιλικών: "Δεν υπάρχει ζήτημα αρκούδας στην περιοχή μας" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινότητα Βασιλικών: "Δεν υπάρχει ζήτημα αρκούδας στην περιοχή μας"


//Ανακοίνωση Κοινότητας Βασιλικών:

Στις υποχρεώσεις της Κοινότητας μας υπάγονται η μέριμνα ώστε να μην απειληθεί ανθρώπινη ζωή και να μην προκληθεί ζημιά στις περιουσίες των κατοίκων καθώς επίσης και η επίσημη και ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας για όλα τα θέματα που αφορούν την Κοινότητα μας .

Σας ενημερώνουμε πως διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες που κυκλοφορούν την τελευταία εβδομάδα στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο, πως κτηνοτρόφος της περιοχής μας κατήγγειλε πως έπεσε στην αντίληψη του παρουσία μεγαλόσωμου θηλαστικού και συγκεκριμένα αρκούδας ώστε να μην υπάρχει ανησυχία στην τοπική μας κοινωνία .

Η πρόεδρος μας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και με την πολύτιμη συνδρομή του Σωματείου Κτηνοτρόφων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και των Κτηνοτρόφων της περιοχής μας ,ερεύνησαν και συνέλεξαν έγκυρες πληροφορίες βάση των οποίων η παραπάνω φήμη δεν ευσταθεί .
Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι πως περιπατητής της περιοχής μας είδε ίχνος στο έδαφος από μεγαλόσωμο θηλαστικό και θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης .

Η έρευνα μέσου του Δασαρχείου θα συνεχιστεί με τη συνδρομή της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση Καλλιστώ, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους συμπολίτες μας και τις περιουσίες αυτών .

Αυτές υπήρξαν οι δηλώσεις της προέδρου μας και στη Δημόσια Τηλεόραση που επισκέφτηκε σήμερα την Κοινότητα μας για το συγκεκριμένο θέμα .


* Το θέμα είχε δημοσιευθεί αρχικά εδώ: https://www.kynigesia.gr