Ν.Ραιδεστός: Πλούσιο θέαμα υπόσχεται το 2ο τετραήμερο αγώνων του IPPOS SPRING TOUR 2024 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ν.Ραιδεστός: Πλούσιο θέαμα υπόσχεται το 2ο τετραήμερο αγώνων του IPPOS SPRING TOUR 2024



Ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ιππέων και αλόγων υψηλού επιπέδου θα περιλαμβάνει το δεύτερο τετραήμερο των Διεθνών Ιππικών Αγώνων Υπερπήδησης Εμποδίων IPPOS SPRING TOUR 2024, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Μαΐου στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Ippos Club στη Νέα Ραιδεστό.

Έπειτα από το απόλυτα επιτυχημένο πρώτο σκέλος της περασμένης εβδομάδας (9-12 Μαΐου) και τις απαραίτητες ημέρες ανάπαυσης που μεσολάβησαν, οι αθλητές, οι αθλήτριες και τα άλογά τους ετοιμάζονται να διεκδικήσουν νέες διακρίσεις, δοκιμάζοντας αυτή τη φορά τις δυνάμεις τους σε ξεχωριστές αγωνιστικές διαδρομές που έχει σχεδιάσει ο Ιταλός Έλιο Τραβαλιάτι.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI) και περιλαμβάνει τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες που δίνουν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη (ranking classes), προσφέροντας παράλληλα στους νικητές χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 174.000 ευρώ, μαζί με την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τους υπερσύγχρονους χώρους του Ippos Club, που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση και θεωρείται ως το πιο σύγχρονο ιππικό κέντρο στα Βαλκάνια.



Στο IPPOS SPRING TOUR συμμετέχουν περίπου 150 αθλητές με συνολικά 240 άλογα, εκπροσωπώντας 14 χώρες (Βόρεια Μακεδονία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία και Ελλάδα).

Ανάμεσά τους θα βρίσκεται και πάλι ο θριαμβευτής της πρώτης εβδομάδας, Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβιτάλι, ο οποίος κατά το τετραήμερο 9-12 Μαΐου πήρε τη νίκη στις τρεις υψηλότερες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του Grand Prix με εμπόδια ύψους 1,45 μ., με τους ίππους Hachiko, Come on Semilly και τον Esteban de Hus, που επικράτησε στο Grand Prix.



Παρόντες θα είναι επίσης Έλληνες πρωταθλητές, όπως η Καίτη Λασκαρίδη, ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος, ο Αλέξανδρος Φουρλής και η Μαριάνση Κυριακοπούλου, με τη φιλοδοξία να κατακτήσουν ακόμα περισσότερες διακρίσεις, σε μία διοργάνωση που ανεβάζει διαρκώς τον πήχη των συμμετοχών και έχει ήδη καθιερωθεί ως θεσμός σε διεθνές επίπεδο.

Το IPPOS SPRING TOUR υπόσχεται επίσης μία ξεχωριστή εμπειρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο του αθλήματος, να μυηθούν σ’ αυτόν και να περάσουν όμορφες στιγμές σε έναν άνετο υπαίθριο χώρο για όλη την οικογένεια, απολαμβάνοντας τις μουσικές εκδηλώσεις και τις παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο ipposclub.com