Νέο μεγάλο «χτύπημα» κατά της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση: 50.000 πελάτες έχουν ταυτοποιηθεί - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέο μεγάλο «χτύπημα» κατά της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση: 50.000 πελάτες έχουν ταυτοποιηθείΠάνω από 50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί σε δικογραφίες και αναμένεται κύμα διώξεων στους χρήστες πειρατικών συνδέσεων.


Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών πέτυχε σημαντικό πλήγμα κατά της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε σε πολλά σημεία στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση μέσα στο 2024, σε Ελλάδα και Ευρώπη που «κάλυψε» την Αθήνα, τη Βοιωτία, τη Σαλαμίνα και την Πάτρα, με στόχο την εξάρθρωση δικτύων που διακινούσαν παράνομα συνδρομητικά κανάλια.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 20 αστυνομικοί της Ασφάλειας της Πάτρας, ενώ έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εμπλέκονταν σε αυτή τη δραστηριότητα και έχουν κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά πόσα, 65.000 ταινίες on demand, εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη διανομή συνδρομητικών υπηρεσιών και μεγάλο πελατολόγιο πάνω από 6.500 άτομα με αναλυτικά στοιχεία των πελατών, οι οποίοι πλέον είναι έκθετοι στις αρχές.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζονται σε περισσότερα από 7.000.000 ευρώ και στο στόχαστρο των αρχών είναι τώρα οι οικονομικές συναλλαγές των τελικών χρηστών με το εγκληματικό δίκτυο και η ανάλυση των χιλιάδων επικοινωνιών που είναι στα χέρια των αρχών. Την ίδια στιγμή σε δεκάδες εκατομμύρια υπολογίζονται τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία για τα κυκλώματα της πειρατικής τηλεόρασης που αναμένεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες και συλλήψεις σε Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος, πάνω από 50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί σε δικογραφίες και αναμένεται κύμα διώξεων στους χρήστες πειρατικών συνδέσεων.