2ο Γυμνάσιο Θέρμης: Εθελοντική δράση δεντροφύτευσης από τους μαθητές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

2ο Γυμνάσιο Θέρμης: Εθελοντική δράση δεντροφύτευσης από τους μαθητές




//Ανακοίνωση 2ου Γυμνασίου Θέρμης


Τη Δευτέρα, 22/04/2024, ανήμερα της Ημέρας της Γης και κατά τη διάρκεια της πέμπτης διδακτικής ώρας του ωρολογίου προγράμματος, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Θέρμης και ως συνέχεια προηγούμενης δράσης εθελοντικής δεντροφύτευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β4 του σχολείου μας συμμετείχαν εθελοντικά σε φύτευση καλλωπιστικών φυτών στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Θέρμης.

Ο κος Χαράλαμπος Τσεκούρας και η κα. Λίνα Περιβόλη, πρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Θέρμης αντίστοιχα, προμήθευσαν το σχολείο μας με ποικιλία καλλωπιστικών φυτών (διμορφοθήκη κ.ά.) καθώς και απαραίτητα εργαλεία κηπουρικής (φτυάρια, τσάπες, τσουγκράνες κ.λπ.) και καθοδήγησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο συντονισμό και την εκτέλεση των εργασιών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενεπλάκησαν με βιωματικό τρόπο σε όλα τα στάδια της δράσης (ξεβοτάνισμα, σκάλισμα, άνοιγμα τρυπών στο χώμα, φύτευση, πότισμα κ.λπ.) ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με την κηπουρική καθώς και τους τρόπους περιποίησης των καλλωπιστικών φυτών.

Στόχοι της δράσης ήταν η καλλιέργεια της εθελοντικής προσφοράς και της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και των μαθητριών καθώς και η ενεργή συμμετοχή τους στη διαμόρφωση και τη συντήρηση ενός σχολικού περιβάλλοντος που προάγει την αειφορία και τη βιωσιμότητα ενώ ταυτόχρονα δίνει ομορφιά και χρώμα στην καθημερινότητά τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Θέρμης για την πολύτιμη βοήθειά του και την άψογη συνεργασία κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης!

Επίσης, συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υπευθυνότητα, την εργατικότητα, την ομαδικότητα και τον αστείρευτο ενθουσιασμό που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Υπεύθυνη καθηγήτρια για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δράσης ήταν η κα. Κουτσιμανή Αικατερίνη.