Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία ανηλίκων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία ανηλίκων


Η εν λόγω τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα


Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201, που δημιουργήθηκε για την προστασία ανηλίκων. 

Η εν λόγω τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, με αποστολή να δέχεται καταγγελίες παιδιών, γονέων και γενικότερα πολιτών που αφορούν σε περιστατικά βίας και παραβατικότητας κάθε μορφής εναντίον ανηλίκων.

Βασική προτεραιότητα της νέας υπηρεσίας είναι η άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά βίας και, δευτερευόντως, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί, το επόμενο διάστημα αναμένεται επιπλέον να ενεργοποιηθεί και μια ειδική εφαρμογή, με βασικό στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ανηλίκους σε θέματα βίας και παραβατικότητας και να τους ενθαρρύνει να καταγγέλλουν περιστατικά που πέφτουν στην υπόληψή τους ή να ζητούν βοήθεια, σε περίπτωση που οι ίδιοι έχουν πέσει θύματα βίας και παραβατικότητας.

«Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. 

Η προστασία των ανηλίκων, η πρόληψη και η αποτροπή κάθε μορφής βίας και παραβατικότητας εναντίον τους αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία», αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο, με αφορμή την ενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής.