Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο


Στα τέλη του 2026 θα παραδοθεί το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο, σύμφωνα με την υπεύθυνη Διεύθυνσης της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ελιάννα Κονιάλη.


Όπως τόνισε μιλώντας στα "Γεγονότα" της TV100, το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και θα παραδοθεί στα τέλη του 2026


Μεταξύ άλλων, η κ. Κονιάλη ανέφερε:

"Παράλληλα με την κατασκευή, οργανώνεται και το κομμάτι του εξοπλισμού του νοσοκομείου όπως ιατρικός εξοπλισμός και συστήματα πληροφορικής, ώστε να παραδοθεί πλήρως εξοπλισμένο για άμεση λειτουργία στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.

Στόχος το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο να αποτελέσει ένα hub, έναν κόμβο για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών.

Ξεκίνησε ήδη η κατασκευή ενός πρότυπου Κέντρου Ψυχικής Υγείας πλησίον του Νοσοκομείου, παιδιών και εφήβων και ενός κτιρίου που θα στεγάσει Πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και χώρους για έρευνα και εκπαίδευση, οπότε όλο το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει σε μία λογική campus. 

Υπάρχουν ήδη συμφωνίες για συνεργασίες με μεγάλα ιατρικά και ερευνητικά κέντρα, κορυφαίους ιατρικούς οργανισμούς για ανάπτυξη κλινικών προγραμμάτων και μοντέλων φροντίδας και κατ΄ επέκταση των πλάνων στελέχωσης με έμψυχο δυναμικό, αλλά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας".