Τριάρια και τεσσάρια αγόρασαν οι νέοι με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Στις 135 χιλιάδες ευρώ η μέση αξία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τριάρια και τεσσάρια αγόρασαν οι νέοι με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Στις 135 χιλιάδες ευρώ η μέση αξίαΑκίνητα που μπορούν να καλύψουν και τις μελλοντικές οικογενειακές τους ανάγκες αγόρασαν οι νέοι με το πρόγραμμα «Σπίτι μου». 

Η μέση αξία κινείται στις 135 χιλιάδες ευρώ, η παλαιότητα είναι στα 40 έτη και τα περισσότερα ακίνητα είναι από 90 έως 100 τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η μέση ηλικία των δικαιούχων είναι στα 34 χρόνια και μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευτεί 6.009 δάνεια, σε σύνολο 9.154 που ενέκριναν οι τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν εκταμιευτεί 565 εκατ. ευρώ και απομένουν άλλα 440 εκατ. ευρώ, που παραμένουν αδιάθετα από τις τράπεζες.

Επισημαίνεται ότι τα δάνεια καλύπτουν μέχρι και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, με ανώτατο όριο τις 150 χιλιάδες ευρώ. Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν νέοι και ζευγάρια έως 39 ετών.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος -κατατέθηκαν περισσότερες από 60 χιλιάδες αιτήσεις- είναι πολύ πιθανό το πρόγραμμα να επαναληφθεί, αλλά με μικρότερο ποσοστό επιδότησης, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.