Θ.Καράογλου στη THERMISnews.gr: "Η ΝΔ βγαίνει πάντα μπροστά στα δύσκολα και δίνει μάχες για την Ελλαδα" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θ.Καράογλου στη THERMISnews.gr: "Η ΝΔ βγαίνει πάντα μπροστά στα δύσκολα και δίνει μάχες για την Ελλαδα"


ΑΡΘΡΟ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗ «THERMISNEWS.GR


Η απαξίωση που δείχνει η αντιπολίτευση σε κάθε επίτευγμα που καταγράφει η εθνική μας οικονομία, δεν πληγώνει την Κυβέρνηση, όπως πιστεύουν τα στελέχη της, αλλά εξαντλεί δικό της πολιτικό κεφάλαιο. Ο αρνητισμός που εκπέμπουν επιστρέφει στους ίδιους. 

Δεν πείθουν, γιατί το μονότονο "όχι σε όλα" δεν αποτελεί πολιτική θέση... Κατανοώ ότι δεν έχουν επιχειρήματα... Σέβομαι την αδυναμία να στοιχειοθετήσουν πολιτικό λόγο...  Αντιλαμβάνομαι ότι αναζητούν σανίδα πολιτικής σωτηρίας... Ωστόσο, πρέπει να αντιληφθούν ότι τα οικονομικά επιτεύγματα των τελευταίων 4,5 χρόνων είναι τίτλος τιμής για την Ελλάδα.   

Ναι, φέρουν την πολιτική υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά τα απολαμβάνουν όλοι οι συμπατριώτες μας, που έχουν μέτρο σύγκρισης σχετικά με το που βρισκόταν η πατρίδα μας το 2019 και που είναι σήμερα. 

Την παραλάβαμε ουραγό, την κάναμε πρωταγωνίστρια! Από παρίας της Ευρώπης, πλέον έχει λόγο και ισχυρή φωνή σε όλα τα διεθνή Forum. 

Η γνώμη της μετράει και από παράδειγμα προς αποφυγή μέχρι πριν λίγα χρόνια, έγινε με το σπαθί της παράδειγμα προς μίμηση. Δεν χωρά, λοιπόν, καμία αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση που αυτή που βιώσαμε πριν πέντε χρόνια. Αυτό δεν αλλάζει!

Και είναι σημαντικό πως όχι μόνο εξελίσσεται και προοδεύει, αλλά και ότι διαθέτει ισχυρό και σταθερό υπόβαθρο, παρά το γεγονός ότι περικλείεται από ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον το οποίο πολλές φορές κρύβει εντάσεις και εκπλήξεις.  

Εκείνο, όμως, που αξίζει πραγματικά να κρατήσουμε είναι ότι η ελληνική οικονομία βιώνει μια περίοδο που ο επιχειρηματίας έπαψε να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως ταξικός αντίπαλος. Πρόκειται για μια διαμορφωθείσα συνθήκη με πολλαπλά οφέλη, τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι η προσέλκυση δυναμικών επενδύσεων, όπως εκείνες που προανέφερα και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που "γεννούν" όραμα και προοπτική. 

Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την ενίσχυση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας που καθιστά ασφαλέστερη την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος και το 2024, σε μια περίοδο αυξημένων απαιτήσεων και αναθεωρημένων δημοσιονομικών κανόνων. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται βελτιώνουν την Ελλάδα, καθώς  ανοίγουν το δρόμο της φυγής προς τα εμπρός. Αυτό, άλλωστε, πράττει διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία. Βγαίνει πάντα μπροστά στα δύσκολα και δίνει μάχες για να γίνει η Ελλάδα Ευρώπη. Μάχες που τις κερδίζει προς όφελος των συμπολιτών μας. 


Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Βουλευτής ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης