Θέρμη: Πρόσκληση στην Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού - Σάββατο 6 Απριλίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Πρόσκληση στην Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού - Σάββατο 6 ΑπριλίουΟ δήμαρχος Θέρμης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης και η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης σας προσκαλούν στο Ετήσιο Μνημόσυνο για την 6η Απριλίου – Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 9:00 π.μ..

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
9:00 – Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης.
Θα ακολουθήσει εκφώνηση λόγου για το χρονικό της ημέρας.

10:00 – Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Θρακικού Ελληνισμού στη Θέρμη (το Πρώτο Μνημείο εις μνήμην των Θρακών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πλησίον Άλσους Αγίου Τρύφωνα).


Σύντομο Ιστορικό Αναγνώρισης της 6ης Απριλίου ως ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Την 7η Ιουλίου 2022 η Ελληνική Βουλή ικανοποίησε το πάγιο αίτημα των Θρακών, αυτό της επίσημης αναγνώρισης της 6ης Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού. 

Την ημέρα αυτή οι Θράκες μπορούν να αποτείνουν και επίσημα φόρο τιμής στους προγόνους τους προβαίνοντας στη διοργάνωση εκδηλώσεων.

 Έτσι αποτελεί και για τον Σύλλογο μας χρέος και καθήκον και καθιερώνουμε και στον Δήμο Θέρμης τη διοργάνωση Ετήσιας Εκδήλωσης στη Μνήμη του Θρακικού Ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα για την Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού εδώ