Αλλαγές στην έκδοση αδειών οπλοφορίας (επιτέλους) – Δε θα χορηγούνται σε δράστες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αλλαγές στην έκδοση αδειών οπλοφορίας (επιτέλους) – Δε θα χορηγούνται σε δράστες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας



Στη νέα διαταγή που υπέγραψε στις 10 Απριλίου ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας και διαβιβάστηκε σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, προστέθηκε ένα επιπλέον προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως φαίνεται στο έγγραφο με τίτλο: «Ενέργειες ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας», δίνονται εντολές στο προσωπικό της αστυνομίας, να αφαιρούν την άδεια οπλοφορίας αλλά και το όπλο σε άτομα που έχουν απασχολήσει για ενδοοικογενειακή βία και να μην χορηγούν νέες άδειες οπλοφορίας.
Ενδεικτικά αναφέρει:

α) Οι αρμόδιες υπηρεσίες σας, δύναται αφενός να αρνηθούν τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας, και αφετέρου να ανακαλέσουν ήδη χορηγηθείσες, σε άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμεί ποινική δίωξη ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα ,μεταξύ άλλων και αυτών περί ενδοοικογενειακής βίας.

β) δεν χορηγούνται άδειες οπλοφορίας σε όποιον δεν παρέχει τα εχέγγυα ασφαλούς φύλαξης και χρήσης των όπλων.

γ) οι αστυνομικοί προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σε κάθε συντρέχουσα περίπτωση να αφαιρείται άμεσα το όπλο από το φερόμενο δράστη, ανεξάρτητα από το είδος της άδειας με την οποία το κατείχε(ατομική ασφάλεια, σκοποβολή και κυνήγι), είτε αυτή έχει λήξει, είτε είναι σε ισχύ.

Μέχρι την 30η Απριλίου οι υπηρεσίες θα πρέπει να αναφέρουν των αριθμό των όπλων που αφαίρεσαν από άτομα που έχουν απασχολήσει για ενδοοικογενειακή βία.

Χθες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας , σε όλη τη χώρα σημειώθηκαν 93 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, συνελήφθησαν 48 άτομα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε 110 κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο.