Με αυτό το αμάξι έκανε τις "δουλειές" της η συμμορία των 9 Ρομά σε Θέρμη και άλλες περιοχές - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με αυτό το αμάξι έκανε τις "δουλειές" της η συμμορία των 9 Ρομά σε Θέρμη και άλλες περιοχές - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία συνολικά 9 άτομα από 24 ως 50 ετών  


Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης διαρρήξεις οικιών και κλοπή πινακίδων αυτοκινήτου από περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. 
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 9 μέλη εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας που άνοιγαν σπίτια σε διάφορες περιοχές και έκλεβαν αντικείμενα από το εσωτερικό τους. Τα μέλη της σπείρας, που είναι Ρομά και έχουν στενές οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους, είχαν κάνει συνολικά 5 διαρρήξεις.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαρρήξεις οικιών, καθώς και κλοπή πινακίδων αυτοκινήτου, που έλαβαν χώρα στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας από 24 έως 50 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διακεκριμένες κλοπές τελεσθείσες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, οι δράστες συνδέονταν με άμεσες στενές και οικογενειακές σχέσεις και κατείχαν διακριτούς και προκαθορισμένους ρόλους που αφορούσαν στην κατόπτευση των οικιών, στην παραβίαση και την αφαίρεση αντικειμένων από το εσωτερικό τους, καθώς και στην ενοικίαση «επιχειρησιακών οχημάτων» από εταιρεία ενοικιάσεων.

Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιανουαρίου του 2022 έως τέλη Απριλίου του ίδιου έτους, διέρρηξαν πέντε οικίες και αφαίρεσαν τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας από ένα όχημα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε όχημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τα μέλη της συμμορίας ως μέσο προσέγγισης και μετέπειτα διαφυγής από τα σημεία διάπραξης των αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δείτε τη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία: