Απαλλάξου από τις κατσαρίδες με αυτούς τους 4 τρόπους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απαλλάξου από τις κατσαρίδες με αυτούς τους 4 τρόπους




Οι κατσαρίδες βρίσκουν τις ιδανικές συνθήκες εντός των σπιτιών καθότι βρίσκουν τα τρία πράγματα με τα οποία χρειάζονται για να ζήσουν και να αναπαραχθούν, δηλαδή τροφή, ζεστό περιβάλλον και υγρασία.

Αν τις βρίσκεις κυρίως στην κουζίνα σου τότε μάλλον πρόκειται για τις Γερμανικές κατσαρίδες κοινώς "ξανθιές". Αυτές κρύβονται πάρα πολύ καλά μέσα σε ντουλάπια, συρτάρια, μέσα και κάτω από έπιπλα και συσκευές, πολύμπριζα, σε χαραμάδες, κοντά σε σωληνώσεις, ακόμα και μέσα σε συσκευασίες από τρόφιμα ή χαρτόνια.
Δεν κυκλοφορούν πολύ την ημέρα, δεν τρώνε πολλή τροφή, συνήθως ψάχνουν για υπολείμματα τροφών , υγρών και στερεών και τους αρέσει να εισχωρούν σε σακούλες, σκουπίδια και συσκευασίες.

Πως να απαλλαγείς από κατσαρίδες

  1. Για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες χρειάζεται οπωσδήποτε να ακολουθήσεις τα 4 βασικά βήματα χωρίς να παραλείψεις κανένα!Καθαριότητα
  2. Κατσαριδοπαγίδες
  3. Απεντόμωση (από επαγγελματία)
  4. Βρες τα αβγά τους
Καθαριότητα

Κάνετε σχολαστική καθαριότητα παντού ειδικά στην κουζίνα, στα ντουλάπια, στους νεροχύτες, πετάξτε παλιές σακούλες και χαρτοκούτια, καθαρίστε πολύ καλά τους πάγκους τροφίμων, τις επιφάνειες γύρω από τον νεροχύτη, φούρνο και γενικά το μέρος που μαγειρεύετε, τα ψίχουλα από τραπέζια, χαλιά, πατώματα, συρτάρια κ.τ.λ. καθαρίστε τα γυάλινα δοχεία και συσκευασίες τροφίμων,
τα μπουκάλια από λάδι, μέλι, κ.ο.κ. 

Επίσης κάνετε απολύμανση στα μέρη όπου βρίσκετε τα περιττώματα των κατσαρίδων. Ψάξτε πολύ καλά και πίσω από συρτάρια, αναποδογυρίστε ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές που έχουν χαραμάδες και μπορούν να εγκατασταθούν στο εσωτερικό τους. 

Για να απαλλαγείτε από κατσαρίδες είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε τις τροφές για κατοικίδια μακριά από το σημείο που περιφέρονται, ώστε να μην προσελκύουν κατσαρίδες. Προσέχετε να μην αφήνετε άπλυτα πιάτα και ποτήρια στην κουζίνα ειδικά το βράδυ.
κατσαρίδες κρυμμένες πίσω από συρτάρι κουζίνας

Κατσαριδοπαγίδες

Αναζήτησε στο εμπόριο τις κατσαριδοπαγίδες αυτές που περιέχουν μέσα εντομοκτόνο τζελ και αυτές με την προσελκυστική κόλλα και τοποθέτησε τες στα σημεία όπου είδες να κυκλοφορούν ή εκεί όπου παρατήρησες τα περιττώματά τους. 
Οι κατσαριδοπαγίδες είναι αρκετά αποτελεσματικές σε βάθος χρόνου, όχι πολύ άμεσα, και μπορούν να δώσουν λύση σε μικρής έκτασης προσβολής.


Απεντόμωση

Η απεντόμωση είναι η εφαρμογή εντομοκτόνων σκευασμάτων για την εξολόθρευση των εντόμων και πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες εξολοθρευτές και όχι με τα κοινά εντομοκτόνα του εμπορίου κατά την γνώμη μας. 

Ο επαγγελματίας γνωρίζει ποιο φάρμακο να χρησιμοποιήσει και που, μπορεί να δώσει πιο γρήγορη λύση στο πρόβλημα σου πριν γίνει μεγαλύτερο, δεν θα μολύνει τον χώρο σου με φάρμακα που είναι βλαβερά. 

Η απεντόμωση για κατσαρίδες γίνεται με εφαρμογή κατσαριδοκτόνου τζελ (δόλωμα) και με ψεκασμό με διάλυμα υγρού εντομοκτόνου. Σε πολύ έντονες προσβολές και κάτω από κάποιες συνθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αέρια εντομοκτόνα.

τζελ για κατσαρίδες

Αβγά Κατσαρίδων

Βασικό για να μπορέσεις να απαλλαγείς οριστικά από τις κατσαρίδες είναι να βρεθούν τα αβγά των κατσαρίδων. 
Τα αβγά των κατσαρίδων είναι οβάλ, καφέ, μέγεθος σαν κόκκος φακής, τα βρίσκουμε συνήθως κολλημένα σε συσκευασίες, ντουλάπια, χαρτόνια, σακούλες, συσκευές, γενικά όπου είναι σκοτεινά και ζεστά μέρη και φυσικά όπου φωλιάζουν συχνά οι κατσαρίδες. 
Κάθε αβγό είναι ένας ωοσάκος που περιέχει περίπου 20-30 προνύμφες. 
Πριν τα αφήσουν σε κάποιο σημείο τα θηλυκά τα κουβαλάνε πάνω τους. Εκκολάπτονται σε περίπου ένα μήνα.

Ακόμα και αν κατάφερες να απαλλαγείς από όλες τις ενήλικες κατσαρίδες ένα μόνο αβγό φτάνει για να αποκτήσεις πάρα πολλές κατσαρίδες ξανά στην κουζίνα σου, για αυτό τον λόγο θεωρούμε απαραίτητο να τα βρεις και να τα εξολοθρεύσεις. 

Με την καθαριότητα και με την βοήθεια επαγγελματία προφανώς, ψάξε σε όλα τα πιθανά σημεία που μπορεί να τα βρεις, απομάκρυνε ό,τι περιττό μπορείς όπως σακούλες, χαρτόνια, κ.τ.λ. Η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενη και ο λόγος είναι ότι βρίσκονται πολύ καλά κρυμμένα και δεν είναι εύκολα ορατά στο μάτι.

αβγά κατσαρίδων πάνω σε χαρτόνι


Ενημερώσου για τα είδη κατσαρίδων και την αντιμετώπισή τους :https://spitibioclean.gr/katsarides-antimetopisi/