Ημερίδα Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας με θέμα: “Παιδί-Σχολείο-Οικογένεια” την Τετάρτη 24/04 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ημερίδα Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας με θέμα: “Παιδί-Σχολείο-Οικογένεια” την Τετάρτη 24/04



//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Σχολική ημερίδα με θέμα "Παιδί-Σχολείο-Οικογένεια" συνδιοργανώνουν τα σχολεία: 
  • 3ο Γυμνάσιο Μίκρας– 
  • 1ο Γυμνάσιο Μίκρας  
  • 1ο ΓΕΛ Μίκρας– 
  •  2ο ΓΕΛ Μίκρας  
  •  1ο ΔΣ Καρδίας 
  • 2ο ΔΣ Καρδίας, 
την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΔΣ Καρδίας. 

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του δήμου Θέρμης και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής

➛Χαιρετισμοί

Α. Οικογένεια

17.30-17.45: 
Πώς μπορώ να βοηθήσω ένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες: (Δρ. Σοφία Τσακαλίδου. Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Μίκρας. Μεταδιδακτορική ερευνήτρια. Διδάσκουσα Τ.Γ.Γ.Φ. Α.Π.Θ.)

17.45-18.00: 
Πώς μπορώ να θέσω όρια στο παιδί, στο πλαίσιο της οικογένειας και του Σχολείου: (Ευφροσύνη Χατζητιμοθεάδου. Κοινωνική Λειτουργός του 3ου Γυμνασίου Μίκρας. εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt)

18.00-18.15: 
Παραπτωματικότητα, επιθετικότητα, βίαιη συμπεριφορά. Ποιες οι προεκτάσεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι; (Γεωργία Πλακάκη, Ψυχίατρος παιδιών-εφήβων Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Μέλος του Forum του Λακανικού πεδίου, Ομοιοπαθητικός Ιατρός. Μέλος της Ε.Ε.Ο.1. και της Liga Medicorum Homepathetic International)

18.15-18.30:
 
Πώς μπορώ να βοηθήσω έναν/μία έφηβο/η που πενθεί: (Ευστρατία Τριαντάφυλλου. Υποδιευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Μίκρας)

Ερωτήσεις από το κοινό-Συζήτηση

Διάλειμμα για καφέ (15 ’)

Β. Σχολείο

19.00-19.15:
 
 Τι προβλέπουν τα προγράμματα παρέμβασης για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού: (Δρ. Αδάμος Αναστασίου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06 Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Διδάσκων Ε.Α.Π.)

19.15-19.30: 
Είναι απαραίτητο ένα κανονιστικό πλαίσιο στο σχολείο; Τι προβλέπει η Ελληνική Σχολική Νομοθεσία; (Δρ. Σοφία Αυγέρη, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Μίκρας, ΜSc, 2Spee. Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια)

19.30-19.45: 
Μπορεί η ενδυνάμωση των μαθητικών κοινοτήτων να οδηγήσει στη βελτίωση της ικανότητας διαβούλευσης και της συμμετοχής των μαθητών/τριών και να ανοίξει τον δρόμο για τα Σχολεία Δημοκρατίας; (Σοφία Κυπριανίδου, Εκπαιδεύτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Σοσιοκρατικής Κυκλικής Μεθόδου – Πρόγραμμα «Δίκτυο Σχολείων για τη Δημοκρατία» Δήμου Θέρμης)


Γ. Παιδί

19.45-20.00
 
Υπερφαγία, κάπνισμα, διαδίκτυο – Απλή συνήθεια ή "εξάρτηση σαλονιού" (Δρ. Χριστίνα Σεραφείμ. Διδάσκουσα Τ.Γ.Γ.Φ. Λ.Π.Θ., Συγγραφέας)

20.00-20.15 
Πώς μπορεί η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων να ενισχύσει τη γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών; (Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Διευθύντρια του 1°” Γυμνασίου Μίκρας, Υποψήφια Διδακτόρισσα Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ.)

Ερωτήσεις από το κοινό-Συζήτηση

20.15 Κλείσιμο Ημερίδας