Πληρωμή όλων των φόρων σε 24 ή 48 δόσεις για όλους με αίτηση online - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πληρωμή όλων των φόρων σε 24 ή 48 δόσεις για όλους με αίτηση onlineΣε δόσεις έως και δύο χρόνια εντάσσονται εισόδημα, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ και σε 4 χρόνια έκτακτες οφειλές από φόρους.


Εντός του μήνα Απριλίου αναμένεται να «τρέξουν» οι ρυθμίσεις των 72, των 100 και των 120 δόσεων για να επανενταχθούν όσοι τις έχασαν. 

Προϋπόθεση είναι ότι θα πρέπει να πληρώσουν μαζεμένες όλες τις εκπρόθεσμες δόσεις των χαμένων ρυθμίσεων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων.

Σε αυτές τις ρυθμίσεις θα προστεθούν τον Ιούλιο και οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η εφορία προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης των βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 24 ή 48 δόσεις και με ελάχιστη μηνιαία δόση από 30 ευρώ.

Απλήρωτες- ληξιπρόθεσμες και μη-οοφειλές από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ εξοφλούνται σε ως και 24 μηνιαίες δόσεις, ενώ μέχρι και σε έως 48 δόσεις μπορούν να ρυθμιστούν τα έκτακτα χρέη από φόρους κληρονομιάς, πρόστιμα της εφορίας, αναδρομικά συνταξιούχων κ.λπ.

Σημειώνεται πως όλες οι τρέχουσες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν είτε κάθε μία ξεχωριστά είτε ενιαία έως και 24 μηνιαίες δόσεις.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των έκτακτων οφειλών σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.


Στο ίδιο δημοσίευμα παρουσιάζονται 8 "μυστικά".

1. Η αίτηση υπαγωγής υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

2. Το συνολικό ποσό επιβαρύνεται με ετήσιο ποσοστό τόκων 6,68%, αν η αποπληρωμή είναι σε 12 μηνιαίες δόσεις, και 8,18% έαν είναι περισσότερες από 12.

3. Το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 30 ευρώ.

4. Εφόσον προκύψουν νέες οφειλές μετά τη ρύθμιση, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα της υπαγάγει κι αυτές σε ένα ρύθμιση με τους ίδιους όρους.

5. Προϋπόθεση είναι ο οφειλέτης να έχει υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας.

6. Επίσης, προϋπόθεση είναι να έχουν εξοφληθεί ή να έχουν τακτοποιηθεί σε δόσεις όλα τα προηγούμενα χρέη.

7. Η ρύθμιση επικυρώνεται με την καταβολή της πρώτης δόσης.

8. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής μιας μηνιαίας δόσης, το ποσό αυτής επιβαρύνεται με προσαύξηση 15%.

newsbomb.gr