Στον δήμο Θέρμης θα κατασκευαστεί το νέο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση των 1ου & 2ου ΕΕΕΕΚ και 2ου ΕΝΕΕΓΥ-Λ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στον δήμο Θέρμης θα κατασκευαστεί το νέο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση των 1ου & 2ου ΕΕΕΕΚ και 2ου ΕΝΕΕΓΥ-ΛΟ δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενημερώνοντας επισήμως το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 17 Απριλίου, έπειτα από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φάνη Καρκατζούνη για το θέμα της στέγασης των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην ανατολική Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον οποίο ενημέρωσε ότι ο δήμος Θέρμης προτίθεται να παραχωρήσει οικόπεδο είκοσι στρεμμάτων στην περιοχή του Νέου Ρυσίου, για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, κατάλληλου γι΄ αυτόν τον σκοπό. 

Του είπε επίσης ότι ο δήμος Θέρμης έχει στα χέρια του μελέτη η οποία χρειάζεται επικαιροποίηση.

Με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού ακολούθησε συνάντηση του δημάρχου Θέρμης με τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον γενικό διευθυντή της “ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) “, όπου αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα.

Ακολούθησαν συζητήσεις και διαβουλεύσεις οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η κάθε πλευρά:

1. Ο δήμος Θέρμης θα παραχωρήσει στην “ΚΤΥΠ ΑΕ” έκταση είκοσι στρεμμάτων για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος, χαρακτηρισμένη γι’ αυτόν τον σκοπό, με εγκεκριμένο τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο.

2. Ο δήμος Θέρμης θα επικαιροποιήσει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες (αρχαιολογία κ.λπ.).

3. Ο δήμος Θέρμης θα παραδώσει γεωλογική/ γεωτεχνική μελέτη για το οικόπεδο.

4. Ο δήμος Θέρμης σε συνεργασία με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης θα φροντίσει να εκδοθεί νέο επικαιροποιημένο πιστοποιητικό καταλληλότητας του οικοπέδου.

5. Ο δήμος Θέρμης θα καταθέσει φάκελο με αίτημα για νέο κτιριολογικό πρόγραμμα, το οποίο θα εκδοθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας με το οποίο έχει γίνει συνεννόηση.

6. Όλα αυτά θα κατατεθούν στην ΚΤΥΠ ΑΕ η οποία θα αναλάβει να δημοπρατήσει το έργο το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο “Μελέτη-Κατασκευή”.

7. Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος.

8. Παράλληλα ο δήμος Θέρμης ξεκινά αμέσως τις διαδικασίες για τη μίσθωση κατάλληλου κτηρίου προκειμένου να φιλοξενήσει το 2ο ΕΕΕΕΚ, προσωρινά έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος.

Ο δήμαρχος Θέρμης δήλωσε επίσης ότι ήδη ο δήμος Θέρμης έχει ζητήσει και είναι στη διαδικασία παραλαβής εγκρίσεων από όλες τις υπηρεσίες. 

Έχει συσταθεί επιτροπή η οποία την προσεχή Τρίτη θα κάνει αυτοψία προκειμένου να επικαιροποιήσει την καταλληλότητα του οικοπέδου των είκοσι στρεμμάτων. 

Επίσης ο δήμος Θέρμης βρίσκεται σε διαβούλευση με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προετοιμασία του κτιριολογικού προγράμματος, τόσο για το νέο σχολικό συγκρότημα όσο και για το υπό μίσθωση κτήριο.