Νέες οδηγίες για το VAR προς τους διαιτητές - Τι θα αλλάξει - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέες οδηγίες για το VAR προς τους διαιτητές - Τι θα αλλάξει



Σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Equipe, ο επικεφαλής της γαλλικής διαιτησίας, Άντονι Γκοτιέ, μίλησε για τα προβλήματα με τη χρήση του VAR, που αποτελεί πηγή πολλών αντιπαραθέσεων τους τελευταίους μήνες.
Για να βελτιωθεί η κατάσταση ο αξιωματούχος έδωσε νέες οδηγίες στους διαιτητές, τις οποίες προσδιόρισε σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Κατ΄ αρχάς, ο Γκοτιέ ζητεί από τους «άρχοντες των αγώνων» απόλυτη προτεραιότητα για να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χωρίς να περιμένουν την βοήθεια του βίντεο.

Ύστερα, τους καλεί να υποστηρίξουν την εξέλιξη του αγώνα προωθώντας το παιχνίδι και το θέαμα, με ειλικρίνεια και διαθεσιμότητα προς τους ποδοσφαιριστές.

Επίσης, τους προτρέπει να παραμείνουν σταθεροί στα βασικά θέματα, όπως για παράδειγμα τα επικίνδυνα φάουλ και ο κίνδυνος τραυματισμού.

Ολοκληρώνοντας, ο Γκοτιέ ζήτησε τη χρήση της βοήθειας βίντεο για διαχειριστικούς σκοπούς, σε συγκεκριμένες στιγμές, δίνοντας ένα παράδειγμα στην περίπτωση που καταλογιστεί πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Ακόμα κι αν ο διαιτητής έχει αυτοπεποίθηση, μπορεί να είναι σκόπιμο να κινηθεί προς την οθόνη για να λάβει την απόφαση. Ακόμα κι αν δεν έχει αμφιβολίες, ο ρέφερι έχει την εξουσιοδότηση να κινηθεί.

Ραντεβού λοιπόν στα τέλη Μαρτίου με την 27η αγωνιστική της Ligue 1, για να δούμε τα αποτελέσματα.