Έπιασαν δουλειά οι κάμερες TraffiStar στην ΠΑΘΕ – Βροχή τα πρόστιμα! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έπιασαν δουλειά οι κάμερες TraffiStar στην ΠΑΘΕ – Βροχή τα πρόστιμα!


Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι ταχείας κυκλοφορίας στην χώρα μας, έχουν καταφέρει να μειώσουν κατά πολύ τα χρονικά όρια μετάβασης μεταξύ των μεγάλων πόλεων.

 Καθοριστικό ρόλο στην διάσχιση του παίζει και η ταχύτητα με την οποία κινείται ένας οδηγός, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να υπακούει στα όρια ταχύτητας που ορίζουν ενδεικτικές πινακίδες

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου χορήγησε στην Τροχαία, ένα απίστευτο σύστημα καταγραφής ταχύτητας οχημάτων, που αποτελείται από κάμερες τελευταίας τεχνολογίας.

Πρόκειται για το καταγραφικό σύστημα Traffistar, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ 3D τελευταίας τεχνολογίας και κάμερα υψηλής ανάλυσης σε ένα μόνο περίβλημα.Το TraffiStar S290M είναι εξοπλισμένο με κάμερα υψηλής ανάλυσης, έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών και αισθητήρα ραντάρ για τη μέτρηση ταχύτητας υψηλής ακρίβειας. 
Πραγματοποιεί λήψη δύο εικόνων που εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο σε μια ενσωματωμένη οθόνη. Το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί και να αποσυναρμολογηθεί σε λίγα μόνο βήματα σε οποιαδήποτε τοποθεσία.



Το TraffiStar S290M ανιχνεύει τα οχήματα που κινούνται σε έως και έξι λωρίδες ταυτόχρονα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μπορούν να οριστούν διαφορετικά όρια ταχύτητας για αυτοκίνητα και φορτηγά.
Τα ραντάρ έχουν τοποθετηθεί στο τμήμα Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας, μήκους 230 χλμ., δηλαδή στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία τους, οι κάμερες του συστήματος TraffiStar S290M, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν, καταγράφουν και φωτογραφίζουν κάθε όχημα που ξεπερνά τα όρια ταχύτητας όσο γρήγορα κι αν κινείται!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Π.Α.Θ.Ε Μαγνησίας. Βεβαιώθηκαν 780 παραβάσεις μέσω του συστήματος Traffistar, και το ποσό των παραβάσεων ανέρχεται στα 135.000€ . Εφ’ όσον διαπιστωθεί παράβαση η φωτογραφία μαζί με την κλήση, αποστέλνονται στην έδρα του οδηγού.


Τι πρόστιμο ορίζει ο Κ.Ο.Κ για υπερβολική ταχύτητα

Το ποσό πληρώνει ένας οδηγός για παράβαση ορίου, εξαρτάται από το πόσο έχει υπερβεί το ανώτατο όριο στην οδό όπου σημειώθηκε το παράπτωμα. Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. σε αυτόν που υπερβαίνει το ανώτατο όριο ταχύτητας έως 20 km/h το πρόστιμο αντιστοιχεί σε 40€.

Για υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας πάνω από 20km/h επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 100€. Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από 20km/h και πάνω, το πρόστιμο είναι 350€ ενώ συνοδεύεται & από αφαίρεση αδείας για 60 ημέρες.

Τώρα, για τους πολύ «βιαστικούς» των αυτοκινητοδρόμων που οδηγούν με ταχύτητες άνω των 150km/h, στις οδούς όπου το όριο ταχύτητας είναι 130km/h το πρόστιμο ανέρχεται, επίσης σε 350€ και… αφαιρείται επί τόπου η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες. Για αυτό λοιπόν, ας μην αναρωτιέται κανείς, για το αν λειτουργούν επαρκώς οι κάμερες καταγραφής, παρά να συμμορφωνόμαστε στα όρια ταχύτητας τα οποία έχουν θεσπιστεί βάσει μελετών!

Παντελής Τζερτζεβέλης - rthes.gr