To 2o Γυμνάσιο Θέρμης συμμετείχε στην «Παραολυμπιακή Ημέρα» στο κλειστό γυμναστήριο Νέου Ρυσίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

To 2o Γυμνάσιο Θέρμης συμμετείχε στην «Παραολυμπιακή Ημέρα» στο κλειστό γυμναστήριο Νέου Ρυσίου



Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Θέρμης συμμετείχαν στην «Παραολυμπιακή Ημέρα». 

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Ελπίδα», μετά από πρόσκληση του κ.Γιώργου Μιχαηλίδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής στο σχολείο μας, οργάνωσε και υλοποίησε στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του Νέου Ρυσίου μια σειρά από Παραολυμπιακά Αθλήματα για τους μαθητές της Γ΄ τάξης, όπως boccia, goalball, στίβο τυφλών, ριπτικά αγωνίσματα για άτομα με αναπηρία, ποδόσφαιρο τυφλών και βόλεϊ καθιστών αθλητών. 

Ο προπονητής του Συλλόγου «Ελπίδα» Νίκος Μητσιόπουλος, συνοδεία αθλητών, βοήθησαν τους μαθητές να γνωρίσουν αλλά και να εξασκηθούν στα Παραολυμπιακά Αθλήματα ωθώντας τους με αυτό τον τρόπο στην ευαισθητοποίηση και στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Ελπίδα» ιδρύθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μητσιόπουλου Χρήστου, με σκοπό να παρέχει στα ΑμεΑ, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, προγράμματα άθλησης αρχαρίων και προχωρημένων, για τη βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. 

Επιπλέον, στόχοι είναι η συμμετοχή σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αγώνες, η προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού, της άμιλλας, η εξύψωση της θέσης τους στην κοινωνία, η προώθηση της αθλητικής ιδέας και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα αναπηρία

Η "ΕΛΠΙΔΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συμμετέχει στα αθλήματα του Στίβου, της Καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ), της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Πινγκ Πονγκ) και της κολύμβησης, έχοντας 60 ενεργούς αθλητές με πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι από το 2007 έως και σήμερα, επί 15 συνεχόμενα έτη, είναι Πρώτοι Πανελληνίως σε μετάλλια και διακρίσεις, ανάμεσα σε 45 Συλλόγους ΑΜΕΑ. Η Σμαραγδή Στυλιανή, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν και ο Μαλακόπουλος Στέλιος, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος είναι προέρχονται από την "Ελπίδα".