Σκότωσαν το μεγαλύτερο ανακόντα στον κόσμο έναν μήνα μόλις μετά την ανακάλυψή του! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σκότωσαν το μεγαλύτερο ανακόντα στον κόσμο έναν μήνα μόλις μετά την ανακάλυψή του!


Ένα μήνα μόλις μετά την ανακάλυψή του το μεγαλύτερο ανακόντα στον κόσμο, το οποίο οι επιστήμονες ονόμασαν «Ana Julia», βρέθηκε νεκρό στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας.

Το άψυχο σώμα του μήκους οκτώ μέτρων φιδιού βρέθηκε στον ποταμό Formoso σε αγροτική περιοχή της νότιας Βραζιλιάς και σύμφωνα με πληροφορίες πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ο Ολλανδός βιολόγος Freek Vonk δημοσίευσε τα νέα στοιχεία στο Instagram:

«Με πόνο καρδιάς, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το πανίσχυρο μεγάλο ανακόντα με το οποίο κολύμπησα βρέθηκε νεκρό στο ποτάμι. 
Έχω ακούσει από διάφορες πηγές ότι πυροβολήθηκε, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για τα αίτια του θανάτου. 
Είμαι τόσο λυπημένος και τόσο θυμωμένος ταυτόχρονα. Πόσο άρρωστος πρέπει να είσαι για να το κάνεις αυτό σε ένα τόσο όμορφο και μοναδικό ζώο; 
Από όσο γνωρίζουμε, ήταν εξαιρετικά υγιής και ήταν ακόμα στην ακμή της ζωής της, επομένως θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πολλούς απογόνους τα επόμενα χρόνια. 
Καθώς δεν υπάρχουν πολλά από αυτά τα κολοσσιαία γιγάντια φίδια που κολυμπούν τριγύρω, το πλήγμα στη βιοποικιλότητα είναι τεράστιο. 
Ήταν το μεγαλύτερο φίδι που είχα δει ποτέ με τα μάτια μου».
Ο Freek Vonk κατέγραψε τα πλάνα στα οποία φαίνεται να κολυμπάει με το φίδι τον περασμένο μήνα, δείχνοντας ότι το φίδι που ζύγιζε 440 κιλά ήταν τόσο παχύ, όσο ένα ελαστικό αυτοκινήτου.