Η πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα για κάθε Γυναίκα από την Πράξη Αγάπης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα για κάθε Γυναίκα από την Πράξη ΑγάπηςΟ Οργανισμός Πράξη Αγάπης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την διαδικτυακή εφαρμογή (Web app) OLGA μέσω της οποίας κάθε γυναίκα που υφίσταται βία μπορεί να στείλει ψηφιακά ΔΩΡΕΑΝ γραπτό μήνυμα και να επικοινωνήσει σε πραγματικό χρόνο με εξειδικευμένο εκπρόσωπο, ο οποίος θα προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εγκαινιάζεται η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας* της διαδικτυακής εφαρμογής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό πολύ σύντομα να λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικτυακή εφαρμογή OLGA δείχνει το χαμόγελο της αγάπης σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία οποιασδήποτε μορφής και παρέχει ψηφιακά συμβουλευτική υποστήριξη μέσω live chat από καταρτισμένους επαγγελματίες, δίνοντας στοχευμένες πληροφορίες αναφορικά με την έμφυλη βία, αποτελώντας χρήσιμο εργαλείο για οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκεται σε ανάγκη ή σε καθεστώς βίας καθώς και σε οποιοδήποτε άτομο έρθει σε γνώση του κάποιο περιστατικό έμφυλης βίας.

Ο σχεδιασμός της διαδικτυακής εφαρμογής επιτρέπει την ανωνυμία ενώ το δωμάτιο ασφαλούς επικοινωνίας λειτουργεί όπως ένα live chat, καθιστώντας έτσι την όλη διαδικασία απλή στη χρήση και με άμεσα αποτελέσματα.

Με το πάτημα ενός πλήκτρου κάθε γυναίκα μπορεί να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην έμφυλη βία, να εντοπίσει υποστηρικτικές δομές κοντά της ή να καλέσει την άμεση δράση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής αντλούνται πολύτιμα δεδομένα σχετικά με την έκταση του φαινομένου της έμφυλης βίας τα οποία βρίσκονται και στη διάθεση των αρχών για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.

To όνομα της διαδικτυακής εφαρμογής αποτελεί ένα φόρο τιμής στην Όλγα Δημητρακοπούλου που τόσο αγαπήσαμε!

Η Όλγα ήταν μόνη της απέναντι στο θηρίο. Στο πρόσωπό της Όλγας καθρεφτίζονται εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο. Η Όλγα έφυγε άδικα, και αυτό δεν αλλάζει. Όλες και όλοι εμείς που σταθήκαμε αλληλέγγυοι στην πολύμηνη προσπάθειά της να κρατηθεί στη ζωή είμαστε σήμερα πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

Το δικό μας χέρι είναι χέρι υποστήριξης, φιλίας και αγάπης προς κάθε γυναίκα!

Το δικό μας χέρι είναι ασπίδα προστασίας απέναντι στη βία.

Το δικό μας χέρι δείχνει το δρόμο προς ένα μέλλον πιο φωτεινό.

Ας σταθούμε δίπλα σε όλες τις γυναίκες που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και έφυγαν άδικα, αλλά και σε όλες τις γυναίκες που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν κάθε μορφή βίας!

Ποτέ δεν είναι αργά για να μιλήσεις! 
Πάρε τη ζωή στα χέρια σου!
*Πιλοτική λειτουργία διαδικτυακής εφαρμογής OLGA

Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 – 17:00

Διαθέσιμη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας