ΕΝΦΙΑ: Καθυστερούν τα εκκαθαριστικά και οι δηλώσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΕΝΦΙΑ: Καθυστερούν τα εκκαθαριστικά και οι δηλώσειςΗ πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και η συζήτηση στη Βουλή φέρνει ανατροπές στο χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ για την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.


Η εν λόγω ανάρτηση πάει πίσω χρονικά και θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου. 

Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αυτό είναι αναγκαίο, διότι για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ απαιτείται η ψήφιση της διάταξης, η οποία εάν δεν είχε μεσολαβήσει η πρόταση δυσπιστίας, θα είχε ψηφιστεί χθες Τρίτη.


Πληρωμή σε 11 δόσεις – Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 10%

Η σημαντική αλλαγή που υπάρχει στα φετινά εκκαθαριστικά είναι ότι ο φόρος θα μπορεί να πληρωθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Απριλίου και την τελευταία έως 28 Φεβρουαρίου 2025.

Για τις ασφαλισμένες κατοικίες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα είναι μειωμένα έως και 10%, με το μέτρο να αφορά περίπου 305.000 ασφαλισμένες κατοικίες.

Για τους φορολογούμενους η διαδικασία μείωσης ΕΝΦΙΑ έκλεισε και η σκυτάλη έχει περάσει τώρα στις ασφαλιστικές, οι οποίες θα επικυρώσουν τα στοιχεία αιτήσεων των ιδιοκτητών που θα λάβουν τα μειωμένα εκκαθαριστικά.