Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό μόλις ξυπνάμε το πρωί - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό μόλις ξυπνάμε το πρωίΓιατί το νερό πρέπει να είναι και το πρώτο πράγμα που πίνουμε όταν ξυπνάμε.

Μετά τον βραδινό ύπνο, το σώμα έχει μείνει περίπου 6 ώρες χωρίς να ενυδατωθεί οπότε όσο σημαντική συνήθεια είναι το πρωινό γεύμα, τόσο είναι και ένα ποτήρι νερό ακριβώς επειδή αναπληρώνονται τα υγρά και αποκαθίστανται οι ισορροπίες στον οργανισμό.

Επίσης, πίνοντας ένα ποτήρι νερό ενεργοποιείτε το μεταβολισμό σας μέχρι και 25% ενώ ξεκινώντας τη μέρα σας με αυτή την τόσο απλή συνήθεια, τρώτε λιγότερο πλούσιο πρωινό αφού αισθάνεστε κορεσμό. Προσοχή όμως, εννοούμε μείωση ποσότητας ρου πρωινού γεύματος, όχι ποιότητας. 
Ο ρόλος του νερού εξάλλου είναι ενυδατικός και αποτοξινωτικός αφού βοηθά -ειδικά αν πίνουμε νωρίς το πρωί- τα νεφρά να λειτουργήσουν καλύτερα.

Η σωστή ενυδάτωση ακόμα βοηθά όλο τον οργανισμό και φυσικά και τον εγκέφαλο, να λειτουργεί καλύτερα. Πονοκέφαλος, κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης είναι συμπτώματα αφυδάτωσης, τα οποία μπορούμε να αποφύγουμε πίνοντας απλά νωρίς το πρωί 1-2 ποτήρια νερό.