Η τοξωτή γέφυρα που κατασκευάστηκε από Έλληνες μηχανικούς και είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η τοξωτή γέφυρα που κατασκευάστηκε από Έλληνες μηχανικούς και είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο


Η γέφυρα που βρίσκεται στα όρια των νομών Μεσσηνίας –Αρκαδίας.


Οι τοξωτές γέφυρες είναι ένα διαμάντι της σύγχρονης μηχανικής. Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα ένα τέτοιο διαμάντι.


Γέφυρα Τσακώνας: Το νεότερο Ελληνικό επίτευγμα

Πρόκειται για την γέφυρα Τσακώνας, συνολικού μήκους 390 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων
. Η κατασκευή της γέφυρας ξεκίνησε το 2008 και δόθηκε στην κυκλοφορία τον Ιανουάριο του 2016.Η γέφυρα που βρίσκεται στα όρια των νομών Μεσσηνίας – Αρκαδίας. Ένα επίτευγμα της σύγχρονης επιστήμης. 

Είναι μια από τις μεγαλύτερες τοξωτές γέφυρες του κόσμου, επίσης η δεύτερη σε μέγεθος στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος (μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου).Η γέφυρα έχει κατασκευαστεί με τρόπο που μπορεί να αντέξει ακόμη και σε σεισμούς μεγέθους 6,5- 7,5 ρίχτερ.


Γέφυρα Τσακώνας: 4 λωρίδες κυκλοφορίας

Περιλαμβάνει 4 λωρίδες κυκλοφορίας, 2 ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,50m, μια κεντρική νησίδα πλάτους 2,00m, δύο πλευρικά ερείσματα 2Χ0,50 μέτρων και δύο πεζοδρόμια πλάτους 2Χ1,70 μέτρων.Ο τοξωτός φορέας, διατομής σταθερού ύψους 2,80 μέτρων και πλάτους 1,60 μέτρων, είναι προσβάσιμος εσωτερικά σε όλο του το μήκος.Γέφυρα Τσακώνας: Αντικεραυνικό σύστημα προστασίας

Καθ'  όλο το μήκος της προστατεύεται αντικεραυνικά με δικό της σύστημα προστασίας, ηλεκτροφωτίζεται για τις συνήθεις λειτουργικές ανάγκες, διαθέτει φωτισμό ασφαλείας στο εσωτερικό των τόξων, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για εορταστικό φωτισμό.Είναι ένα επιβλητικό έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από Έλληνες Μηχανικούς και τεχνίτες. 

Έχει συγκεντρώσει την παγκόσμια προσοχή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως το Imperial College της Μεγάλης Βρετανίας, που οργανώνουν τακτικές επισκέψεις των μεταπτυχιακών φοιτητών της Γεωτεχνικής Μηχανικής για να το θαυμάσουν από κοντά.