Έρχονται έργα ανάπλασης σε βασικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχονται έργα ανάπλασης σε βασικούς οδικούς άξονες της ΘεσσαλονίκηςΑναβαθμίζονται 10 εμπορικοί δρόμοι στον δήμο Θεσσαλονίκης. 


Οι αναπλάσεις θα ξεκινήσουν το επόμενο τρίμηνο, θα διαρκέσουν 14 μήνες και μετά το τέλος των εργασιών αναμένεται να αλλάξουν όψη σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η οδός Εγνατία σε 17 μήνες αναμένεται να έχει μεγαλύτερη προσβασιμότητα για τους πεζούς και περισσότερα δέντρα. 

Πιο πολύ πράσινο θα αποκτήσει και η οδός Ολύμπου και άλλοι συνολικά εννιά εμπορικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης.

Το έργο ανάπλασης εντάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης από την προηγούμενη δημοτική αρχή και οι εργασίες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Εκτός από την Εγνατία και την Ολύμπου εργοτάξια θα στηθούν στις οδούς Κολωνιάρη, Παναγίας Φανερωμένης, Κλαυθμώνος, 25ης Μαρτίου, Μάρκου Μπότσαρη, Παπάφη, καθώς και σε δύο δρόμους στην Τριανδρία, την οδό Ελευθερίας και την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στόχος της ανάπλασης είναι να αποκτήσουν οι εμπορικοί δρόμοι νέα πνοή, να μειωθούν τα λουκέτα και να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και καταναλωτές, βελτιώνοντας συνάμα και την ποιότητα της καθημερινότητας.

Το έργο αστικής αναζωογόνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 14 μηνών.