Αλλάζουν εφορία εκατομμύρια φορολογούμενοι! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αλλάζουν εφορία εκατομμύρια φορολογούμενοι!Μετά τη συγχώνευση εφοριών, εκατομμύρια φορολογούμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πρέπει να αναζητήσουν για μια ακόμα φορά τη ΔΟΥ όπου ανήκουν, λόγω της νέας οργανωτικής αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).


Έτσι, όλες οι λειτουργίες που σήμερα εκτελούν στις ΔΟΥ μεταφέρονται στις κεντρικοποιημένες υπηρεσίες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη (Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης, Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου, Κέντρα Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης). 

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε: 
Συνεπείς στη δέσμευσή μας να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι προς όφελος πολιτών και επιχειρήσεων, προχωράμε γοργά στην οργανωτική μετεξέλιξη της ΑΑΔΕ. Ταυτόχρονα με την κεντρικοποίηση των υπηρεσιών μας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αναβαθμίζουμε τις ΔΟΥ σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης, καταργώντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, που μειώνει τη γραφειοκρατία και παράλληλα προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στους φορολογουμένους
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους δημάρχους Ζωγράφου, Αιγάλεω, Ψυχικού και Κρωπίας για τη διερεύνηση της δυνατότητας να συσταθούν Γραφεία Φορολογικής Εξυπηρέτησης στις εγκαταστάσεις των δήμων αυτών.


Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης

Οι σημερινές ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης, χωρίς ειδική τοπική αρμοδιότητα, θα λειτουργούν ως Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης. 

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι υπηρεσίες θα είναι στελεχωμένες με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, σε χώρους με σύγχρονο και εργονομικό σχεδιασμό, που θα προσφέρουν λειτουργική επάρκεια και χωρική ευελιξία, με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Οι νέες υπηρεσίες θα εστιάζουν στην υποδοχή, στην ενημέρωση και την άμεση εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, τους οποίους θα καθοδηγούν στη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών και θα διευκολύνουν στην ορθή εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.


Επισημαίνεται πως διατηρείται η ειδική αρμοδιότητα της:

ΔΟΥ Πλοίων, η οποία θα μετονομαστεί σε Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης Πλοίων, ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Κατοίκων Ημεδαπής, η οποία θα μετονομαστεί σε Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης.