Θέρμη: Ολοκληρωθήκαν τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης με 97 επιτυχόντες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Ολοκληρωθήκαν τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης με 97 επιτυχόντες
Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα δια βίου μάθησης που υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Παιδείας του δήμου Θέρμης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Τα προσφερόμενα προγράμματα παρακολουθήσαν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Τα προγράμματα ολοκληρωθήκαν με την απόδοση στους συμμετέχοντες των Βεβαιώσεων Συμμετοχής τους σε δυο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη δημοτική βιβλιοθήκη Θέρμης και το δημοτικό κατάστημα Βασιλικών.

Στις δύο εκδηλώσεις παρέστησαν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Ελισάβετ Βελονά, οι πρόεδροι των σχολικών επίτροπων Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευαγγελία Κούτρη και Αχιλλέας Μεταλούλης, η πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού και η σύμβουλος Ρούλα Καραμανώλη, υπηρεσιακά στελέχη και πολλοί ενδιαφερόμενοι.Ειδικότερα: στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 13 Οκτωβρίου 2022 έως 29 Νοεμβρίου 2022 το πρόγραμμα: «Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή» με 11 επιτυχόντες.

Στα Βασιλικά, σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών πραγματοποιήθηκαν τρία προγράμματα, τεχνολογίες στην τρίτη ηλικία, αγγλικά για αρχάριους και τεχνολογία -εφαρμογή στην καθημερινότητα.

Το χρονικό διάστημα 10 Ιανουαρίου 2023 έως 7 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών το πρόγραμμα: Βασικά Αγγλικά Α1 με 16 επιτυχόντες. Ενώ το χρονικό διάστημα 2 Μαΐου 2023 έως 19 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα: Βασικά Αγγλικά Α2 με 14 επιτυχόντες.


ΘΕΡΜΗ

Στη Θέρμη το 23 Φεβρουαρίου 2023 έως 23 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Θέρμης το πρόγραμμα: Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες με 15 επιτυχόντες. 

Το χρονικό διάστημα 7 Φεβρουαρίου 2023 έως 11 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Θέρμης το πρόγραμμα: Βασικά Αγγλικά Α1 με 15 επιτυχόντες.

Ακολούθησε το πρόγραμμα: Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή, στον ίδιο χώρο το χρονικό διάστημα 15 Φεβρουαρίου 2023, έως 15 Μαρτίου 2023 με 12 επιτυχόντες. 

Και οι θεματικές ενότητες ολοκληρωθήκαν με το πρόγραμμα: 
Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή που πραγματοποιήθηκε 1ο Γυμνάσιο Θέρμης, με 14 επιτυχόντες, το χρονικό διάστημα 24 Απριλίου 2023 έως 22 Μαΐου 2023.