6+1 Λόγοι για να καθαρίζεις τακτικά το στρώμα σου. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

6+1 Λόγοι για να καθαρίζεις τακτικά το στρώμα σου.



Το στρώμα είναι ένα σημαντικό αντικείμενο που συνήθως περνάμε το 1/3 της ζωής μας αν αναλογιστούμε ότι το χρησιμοποιούμε κατά μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα. 

Ο καθαρισμός του στρώματος είναι πολύ σημαντικός για όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τους εξής 6+1 σοβαρούς λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να καθαρίζουμε τακτικά το στρώμα μας.

1. Ακάρεα και σκόνη

Υπάρχουν εκατομμύρια ακάρεα σκόνης που αναπτύσσονται στο στρώμα. Τα ακάρεα είναι ζωντανοί οργανισμοί με κύκλο ζωής , στην ουσία είναι έντομα αλλά αόρατα στο μάτι και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας όπως άσθμα, δερματίτιδα, βήχα και άλλα.


2. Βακτήρια και Μύκητες

Στα στρώματα δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον – υγρασία, ζέστη και σκοτάδι κάτω από τα σεντόνια – για την άνθηση των επιβλαβών μικροοργανισμών που είναι τα βακτήρια και οι μύκητες, ενώ ο ιδρώτας που αποβάλλει ο άνθρωπος παρέχει περαιτέρω τροφή για ανάπτυξη τους.


3. Τρίχες και Σωματικά Υγρά

Κατά τη διάρκεια ενός έτους, ένα ανθρώπινο σώμα αποβάλλει έως και 26 γαλόνια ιδρώτα. Αυτό μαζί με τη θερμότητα που παράγεται από το σώμα παγιδεύεται στο στρώμα και παρέχει το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό μυκήτων και βακτηρίων. Επίσης τρίχες και δέρμα (πιτυρίδα) που πέφτει από το σώμα μας ευνοεί την ανάπτυξη των ακάρεων αφού αυτά είναι η τροφή τους!


4. Ούρα και Λεκέδες

Τα ούρα και οι λεκέδες αφήνουν εμφανή σημάδια πάνω στα στρώματα και φυσικά δυσάρεστες οσμές. Τα ούρα είτε προέρχονται από ανθρώπους είτε από κατοικίδια πρέπει να καθαρίζονται άμεσα ώστε να μην χρωματιστεί το στρώμα μόνιμα. Από άποψη υγιεινής ο καθαρισμός του στρώματος από ούρα και λεκέδες είναι απαραίτητος καθώς η ύπαρξή τους ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων.


5. Αλλεργίες και δερματικά προβλήματα

Μερικοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητο δέρμα που μπορεί να ερεθιστεί από ορισμένα ανεπιθύμητα υλικά, όπως η σκόνη, τα ακάρεα, τα έντομα και κάποιες άλλες ακαθαρσίες. Φαγούρα, καταρροή, μπουκωμένη μύτη, βήχας και δερματικές λοιμώξεις οφείλονται πολλές φορές σε ένα ανθυγιεινό στρώμα.

Για να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης αυτών των δερματικών προβλημάτων, πρέπει να καθαρίζεται το σπίτι τακτικά αλλά και το στρώμα τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες (για ευαίσθητους σε αλλεργίες ανθρώπους) ώστε να απομακρύνονται εντελώς αυτές οι ακαθαρσίες και τα αλλεργιογόνα.


6. Ψυχολογία και Ύπνος

Η αίσθηση ότι ξαπλώνουμε σε κάτι καθαρό και υγιεινό βελτιώνει την ψυχολογία μας και συνεπώς και τον ύπνο που κάνουμε σε ένα καθαρό στρώμα. Ο καθαρισμός του στρώματος σε τακτική βάση σύμφωνα με μελέτες βοηθά στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου οπότε και βελτιώνει την ψυχική και σωματική μας υγεία.


+ Εξτρα Λόγος : Οικονομικό όφελος

Ο επαγγελματικός καθαρισμός του στρώματος σε τακτική βάση, συνίσταται τουλάχιστον μία φορά ετησίως (τουλάχιστον δύο φορές ετησίως σε ευαίσθητους σε αλλεργίες ανθρώπους), οδηγεί και σε καλή συντήρησή του. Μια σωστή συντήρηση δηλαδή αφαίρεση του μικροβιακού φορτίου, των λεκέδων, των οσμών και γενικά των ακαθαρσιών που κατοικούν σε αυτό , δίνει και παράταση ζωής στο στρώμα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε περισσότερα χρόνια πριν το αλλάξουμε, με συνέπεια να έχουμε και οικονομικό όφελος από αυτήν την διαδικασία.



Πως Γίνεται Ο Βιολογικός Καθαρισμός Στρωμάτων ?

Για να καθαριστεί ένα στρώμα και να απολυμανθεί από όλους τους βλαβερούς οργανισμούς που κατοικούν σε αυτό πρέπει να γίνει επαγγελματικός καθαρισμός. Δεν αρκεί μια απλή ηλεκτρική οικιακή σκούπα ούτε να ρίξουμε σόδα ούτε απλά να εκτεθεί στον ήλιο.


Ρωτήσαμε τον ιδρυτή της εταιρίας Spiti bioClean κ.Μάγκο να μας εξηγήσει πως γίνεται η διαδικασία καθαρισμού στρωμάτων :

Ο επαγγελματικός καθαρισμός ενός στρώματος που συχνά ονομάζεται βιολογικός καθαρισμός ή βιοκαθαρισμός, γίνεται με δύο τρόπους :

· Στεγνός καθαρισμός

· Υγρός καθαρισμός



Ο Στεγνός καθαρισμός σε ένα στρώμα γίνεται όταν θέλουμε να αποβάλλουμε από αυτό ακάρεα, μύκητες, σκόνη, τρίχες, κ.α.Είναι μια διαδικασία 3 σταδίων όπου επέρχεται πλήρη απολύμανση του στρώματος από αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς.

Ο Υγρός καθαρισμός σε ένα στρώμα γίνεται όταν πρόκειται να αφαιρέσουμε και λεκέδες που μπορεί να υπάρχουν πάνω σε αυτό.

Επίσης συνίσταται ο υγρός καθαρισμός και για ένα στρώμα το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά χρόνια από ιδρώτα και υπάρχει δυσοσμία.Είναι μια διαδικασία 5 σταδίων και φυσικά καθότι πλένεται το ύφασμα χρειάζεται να αφυγρανθεί σωστά πριν χρησιμοποιηθεί.

Διαβασε περισσότερα εδώ: https://spitibioclean.gr/biologikos-katharismos-stromaton-2/