Αναδρομικά συντάξεων: Πληρωμή στο τέλος Μαρτίου – Ποιοι δικαιούχοι λάβουν έως 16.500 ευρώ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αναδρομικά συντάξεων: Πληρωμή στο τέλος Μαρτίου – Ποιοι δικαιούχοι λάβουν έως 16.500 ευρώ«Μέχρι το τέλος Μαρτίου αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν στον λογαριασμό τους περισσότερα αναδρομικά», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, αναφερόμενη στα αναδρομικά ύψους έως 16.500 ευρώ που θα λάβουν συνταξιούχοι με παράλληλη ασφάλιση.

Όπως εξήγησε, «αυτό συμβαίνει γιατί συνταξιούχοι όπως αυτοί του ΗΣΑΠ, της Ολυμπιακής, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αλλά και τραπεζών δεν είχαν δει τον επαναϋπολογισμό των συντάξεών τους, τόσο από τον νόμο Κατρούγκαλου όσο και από το νόμο Βρούτση. 
Οπότε δεδομένου ότι ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, έχει κάνει μεγάλο αγώνα όχι μόνο στο κομμάτι της γρήγορης απονομής των συντάξεων αλλά και στο να επαναϋπολογίσει σωστά τις συντάξεις των συμπολιτών μας που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, στο τέλος του μήνα, οι συνταξιούχοι θα δουν τις προς τα πάνω αναθεωρημένες συντάξεις τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Αναφερόμενη στο θέμα του κατώτατου μισθού σημείωσε:
«Προχωράμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού. Ήδη από το 2019 ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί 20%. Αυτό που μπορούμε να πούμε σίγουρα είναι ότι ο κατώτατος μισθός θα έχει το 8 μπροστά. Οι Κοινωνικοί Εταίροι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, τις επεξεργαζόμαστε ώστε να καταθέσουμε την πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησής μας».

Για το ξεπάγωμα των τριετιών
Τέλος ειδικά στο θέμα των τριετιών, η υπουργός υπογράμμισε ότι η αύξηση κατά 10% στο τέλος της τριετίας είναι υποχρεωτική.

Είπε συγκεκριμένα:

«Από 1 Ιανουαρίου 2024, «ξεπάγωσαν» οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, που ήταν σε αναστολή από το 2012. Η απόφαση για την επαναφορά των τριετιών, είναι πάρα πολύ σημαντική για την στήριξη της αγοράς εργασίας ώστε να ξέρουν οι μισθωτοί ότι τελείωσε η δύσκολη περίοδος λιτότητας και μνημονίων και η επαναφορά στην κανονικότητα προβλέπει στην αύξηση του μισθού τους κατά 10% στο τέλος της τριετίας. Διευκρινίζω ότι η αύξηση είναι υποχρεωτική. Για να το διασφαλίσουμε αυτό, τη μία πλευρά έχουμε τους δικούς μας εντατικούς ελέγχους από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης εργασίας. από την άλλη, έχουμε την ΕΡΓΑΝΗ, μέσω του συστήματος ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να ενημερώνεται πώς εφαρμόζεται το μέτρο αυτό».