Τι θα μας συμβεί αν βρεθούμε στο διάστημα χωρίς στολή (video) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι θα μας συμβεί αν βρεθούμε στο διάστημα χωρίς στολή (video)


Τι θα συνέβαινε αν βρισκόσασταν στο διάστημα χωρίς διαστημική στολή;


Σίγουρα δεν πρόκειται αυτό ποτέ να συμβεί ποτέ ωστόσο ο Youtuber ο YouTuber ZackDFilms δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται το τι θα συνέβαινε στο σώμα αν εκτίθονταν στο κενό του διαστήματος χωρίς προστασία.

Το βίντεο ξεκινά κάνοντας μια σύντομη αναφορά στις κοινές παρανοήσεις σχετικά με το τι θα περίμενε κάποιος να συμβεί, ότι δηλαδή το σώμα μας θα εκραγεί από την πίεση. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. 


Ο Youtuber αναφέρει:

Το πρώτο πράγμα που θα συνέβαινε είναι ότι θα χάνατε αμέσως όλο τον αέρα στους πνεύμονές σας, στη συνέχεια θα είχαμε το γρήγορο πρήξιμο των χεριών μας, καθώς τα σωματικά υγρά θα άρχιζαν να εξατμίζονται.

Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα έμπαινε όταν θα χάναμε τις αισθήσεις μας λόγω έλλειψης οξυγόνου. Καθώς το άψυχο σώμα μας θα περιπλανιέται στο διάστημα, θα απομακρυνθούμε σταδιακά από τον Ήλιο και θα καταλήξουμε μια μπάλα πάγου.

Με την έλλειψη πίεσης, το υγρό νερό στο σώμα μας θα έβραζε και θα μετατρεπόταν αμέσως από υγρό σε αέριο. Στην ουσία, όλοι οι ιστοί του σώματός μας που περιέχουν νερό θα αρχίσουν να διαστέλλονται. 

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει από αυτό, ο θάνατος είναι πιθανός σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Η NASA επιβεβαίωσε επίσης ότι το κενό του διαστήματος θα τραβούσε τον αέρα από τους πνεύμονές μας μέσα σε λίγα λεπτά.