Σοκαρισμένοι οι ερευνητές στην Αγγλία: Βρήκαν «χελώνα - αλιγάτορα» που το δάγκωμα της μπορεί να σπάσει μέχρι και κόκκαλο (βίντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σοκαρισμένοι οι ερευνητές στην Αγγλία: Βρήκαν «χελώνα - αλιγάτορα» που το δάγκωμα της μπορεί να σπάσει μέχρι και κόκκαλο (βίντεο)Το ερπετό ανασύρθηκε από μια τοπική δημοτική σύμβουλο, η οποία, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είχε βρει, έβαλε τη χελώνα σε ένα καλάθι αγορών και το πήγε στον κτηνίατρο.
Οι «χελώνες- αλιγάτορες» ζουν σε ποτάμια και βάλτους στη Φλόριντα και είναι αναγνωρίσιμες από τα κελύφη τους που μοιάζουν με πανοπλίες Μια ιδιαιτέρως επικίνδυνη χελώνα με σαγόνι τόσο δυνατό ώστε το δάγκωμα της να σπάει κόκκαλο βρέθηκε στην Κάμπρια της Αγγλίας.
Το ερπετό ανασύρθηκε από μια τοπική δημοτική σύμβουλο, η οποία, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είχε βρει, έβαλε τη χελώνα σε ένα καλάθι αγορών και το πήγε στον κτηνίατρο.

«Είχε αρχίσει να φαίνεται αρκετά αξιολύπητο. Τηλεφώνησα σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες δεν βοήθησαν καθόλου. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν μια απλή χελώνα, αλλά δεν ήταν» είπε σε τοπική εφημερίδα, προσθέτοντας πως πιθανότατα την είχε στην κατοχή του κάποιος λάτρης εξωτικών ζώων, ο οποίος δεν μπορούσε να τη φροντίσει άλλο.

Οι χελώνες αυτές μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 100 εκατοστά και να ζυγίζουν έως και 90 κιλά.