Αλλάζει το ποδόσφαιρο: Ανακοινώνεται η προσωρινή αποβολή με μπλε κάρτα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αλλάζει το ποδόσφαιρο: Ανακοινώνεται η προσωρινή αποβολή με μπλε κάρτα


Την είσοδο της… μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο, η οποία θα σημαίνει ότι υπάρχει προσωρινή αποβολή 10 λεπτών για τον παίκτη, προαναγγέλει η Telegraph, τονίζοντας σε σχετικό ρεπορτάζ το IFAB έχει ήδη πάρει την απόφαση και ότι αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως την Παρασκευή (9/2).

Το IFAB είναι το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου, είναι δηλαδή η επιτροπή που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του αθλήματος και σε αυτούς έχει αποφασίσει να προσθέσει και την προσωρινή αποβολή. Κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί μέχρι και πριν λίγα χρόνια αλλά τον τελευταίο καιρό υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα και τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα και για τις ανακοινώσεις.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η Telegraph, η οποία σε αποκλειστικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η επισημοποίηση για την καθιέρωση της προσωρινής αποβολής ενδέχεται να έρθει ακόμη και αύριο Παρασκευή (9/2). Από εκεί και πέρα, όπως έχει αναφερθεί κι άλλη φορά, υπενθυμίζεται ότι ο διαιτητής θα μπορεί να βγάλει μπλε κάρτα σε κάποιον παίκτη είτε για κάποιο κυνικό φάουλ είτε για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον ίδιο, προς τον διαιτητή δηλαδή.

Αν όντως έχουμε την ανακοίνωση την Παρασκευή (9/2), θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποιες θα είναι οι χώρες που θα εφαρμόσουν το μέτρο, με τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου τον περασμένο Νοέμβριο να κάνουν λόγο για καταρχήν συμφωνία με την Premier League ώστε να δοκιμαστεί εκεί.