Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής



Σήμερα 29/2 είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και άλλων δύο οικονομικών υποχρεώσεων – Τι επιφέρουν οι εκπρόθεσμες πληρωμές.


Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τη στιγμή που είχε ήδη δοθεί δίμηνη παράταση στην πληρωμή τους και δεν προβλέπεται νέα.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η προσκόμιση δικαιολογητικών απαλλαγής τελών κυκλοφορίας έτους 2024 ιδιοκτητών αναπηρικών οχημάτων, για την οποία παρέχεται νέα προθεσμία έως την 1η Ιουλίου 2024.

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας σήμερα είναι η τελευταία μέρα κατά την οποία θα μπορούν να αποπληρώσουν οι υπόχρεοι τις τελευταίες δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ ενώ παράλληλα σήμερα λήγει και η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών και POS, με την αγορά να ζητά για μια ακόμα φορά παράταση.

Σημειώνεται ότι από αύριο 1/03 στις εκπρόθεσμες πληρωμές θα επιβληθεί πρόστιμο ισόποσο με την αξία τους, δηλαδή οι υπόχρεοι θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο του ποσού των τελών που κανονικά αντιστοιχεί στο αυτοκίνητό τους, ενώ η εκπρόθεσμη πληρωμή των φόρων επιβαρύνεται με προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.