Επιστολική ψήφος: Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής για τις ευρωεκλογές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επιστολική ψήφος: Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής για τις ευρωεκλογές


Η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους


Στον αέρα βρίσκεται από χθες, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους της επιστολικής ψήφους. 

Η εφαρμογή αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εντός ή εκτός επικράτειας.

Με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας καθιερώνεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η επιστολική ψήφος ως μέσου διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων για τις Ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.


Πώς θα εισέρχονται στην πλατφόρμα

Οι εντός Ελλάδας εκλογείς εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω του συνδέσμου epistoliki.ypes.gov.gr και εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου αποκλειστικά μέσω taxisnet κάνοντας χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων.


Οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να εγγραφούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

➛ Μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτουν διαπιστευτήρια εισόδου).

➛  Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας συνδυαστικά.

➛Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου συνδυαστικά.

Εναλλακτικά, οι εντός Ελλάδας εκλογείς μπορούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ οι εκτός επικρατείας εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελληνικές Προξενικές Αρχές (Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών).

Οδηγίες χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής εγγραφής για την επιστολική ψήφο