Συγκέντρωση και πορεία από φοιτητές – Κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συγκέντρωση και πορεία από φοιτητές – Κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων



Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία θα γίνει σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από φοιτητές που αντιτίθενται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. 


Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 12:00 στην πλατεία Καμάρας και στη συνέχεια αναμένεται να γίνει και μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες διαμαρτυρίες θα γίνουν σήμερα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Στην Αθήνα στις 12:00 θα γίνει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχουν δηλώσει συμμετοχή φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό).

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών. Για το λόγο αυτό προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Και η ΔΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).