Θέρμη: Αστυνομικές εξορμήσεις και έλεγχοι - Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Αστυνομικές εξορμήσεις και έλεγχοι - Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων




Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας

Εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή στη Θέρμη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ειδική επιχειρησιακή δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες της 18 Φεβρουαρίου 2024, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Ελέγχθηκαν συνολικά 70 άτομα, από τα οποία 50 ανήλικοι.

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.