Χυμός λεμονιού: Τρία είδη στο σπίτι που καθαρίζει στην εντέλεια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χυμός λεμονιού: Τρία είδη στο σπίτι που καθαρίζει στην εντέλειαΤα λεμόνια αποτελούν ένα από τα βασικά συστατικά για την μαγειρική, αλλά οι χρήσεις τους ξεπερνούν πολύ την κουζίνα. 


Το κιτρικό οξύ στον χυμό λεμονιού το καθιστά ισχυρό αντιβακτηριδιακό καθαριστικό, την ώρα που οι όξινες ιδιότητές του αφαιρούν, επίσης, λεκέδες που προκαλούνται από οξέα (όπως ο ιδρώτας ή το κρασί) και εξουδετερώνουν τις οσμές.


Δείτε, λοιπόν, τρία είδη στο σπίτι που μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά με χυμό λεμονιού:


Λευκά ρούχα

Το πλυντήριο μάλλον δεν είναι το πρώτο μέρος που φαντάζεστε χρησιμοποιώντας χυμό λεμονιού, αλλά έχει πολλές και αποτελεσματικές χρήσεις στα ρούχα. 

Το κιτρικό οξύ του χυμού διασπά αποτελεσματικά τους λεκέδες και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μουσκέψετε τα περισσότερα βαμβακερά ρούχα σε 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού αναμεμειγμένο με 2/3 φλιτζάνι νερό και μετά να τα πλύνετε κανονικά. 

Τα λεμόνια, επίσης, λευκαίνουν φυσικά τα λευκά. 
Προσθέστε 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού στη θέση του λευκαντικού όταν βάζετε πλυντήριο μόνο με λευκά για να τα φωτίσετε φυσικά. 

Για να απομακρύνετε τους λεκέδες από τις μασχάλες σε λευκά μπλουζάκια μπορείτε, επίσης, να δημιουργήστε ένα διάλυμα με ίσα μέρη χυμό λεμονιού, μαγειρικής σόδας και νερού και να τρίψετε απαλά στον λεκέ. Αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά πριν το πλύνετε. 

Οι λευκές κάλτσες μπορούν, επίσης να φωτιστούν με χυμό λεμονιού, με το housedigest.com, να προτείνει ακόμη και το βράσιμό τους σε ζεστό νερό με χυμό λεμονιού.


Φούρνος μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να καθαριστεί γρήγορα και αποτελεσματικά με χυμό λεμονιού. Δεδομένου ότι ζεσταίνετε φαγητό σε αυτόν, τα φυσικά καθαριστικά είναι η καλύτερη επιλογή για τον καθαρισμό του και σε αυτό ακριβώς το σημείο τα λεμόνια θα σας δώσουν τη λύση. 

Τοποθετήστε, λοιπόν, το χυμό ενός λεμονιού σε 1/2 φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο φούρνο. Ζεστάνετε το διάλυμα στα μικροκύματα για τρία έως πέντε λεπτά, μέχρι να βράσει το νερό και να δείτε ατμό στο τζαμάκι.

Αφαιρέστε προσεκτικά το μπολ και σκουπίστε το εσωτερικό, από πάνω προς τα κάτω. Σύμφωνα με το housedigest.com, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε λειαντικά σφουγγάρια ή βούρτσες όταν καθαρίζετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων, ώστε να μην γρατσουνίσετε το σκληρό πλαστικό εσωτερικό. Αντιθέτως, επιλέξτε ένα μαλακό πανί ή ένα απαλό σφουγγάρι.


Σκουριά

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο χυμός λεμονιού μπορεί, επίσης, να αφαιρέσει τη σκουριά από το μέταλλο. Ένας τρόπος για να αφαιρέσετε τη σκουριά από το μέταλλο είναι να χρησιμοποιήσετε το χημικό αντίθετό του: όπως για παράδειγμα ένα οξύ. Εδώ μπαίνει ο χυμός λεμονιού. 

Το housedigest.com, λέει ότι το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα λεμόνι και λίγο αλάτι. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και τρίψτε κάθε κομμένη πλευρά γενναιόδωρα με αλάτι και μετά τρίψτε το μισό λεμόνι στο σκουριασμένο μέταλλο. Αφήστε το χυμό λεμονιού να καθίσει στην επιφάνεια για λίγο και μετά ξεπλύνετε με νερό. Για μικρότερες περιοχές χρησιμοποιήστε ένα λεπτότερο εργαλείο, όπως μια οδοντόβουρτσα. 

Τέλος, μπορείτε να κάνετε ένα απλό μείγμα πίλινγκ αναμειγνύοντας μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι.